Valeriu Tabara s-a dus sa-i convinga pe rusi sa cumpere pui romanesti

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 09:23
1521 citiri
Valeriu Tabara s-a dus sa-i convinga pe rusi sa cumpere pui romanesti
Foto: Arhiva

Reluarea exporturilor de carne de pasare din Romania catre Federatia Rusa si posibilitatea vanzarii mai multor produse romanesti pe piata rusa au fost discutate joi de catre ministrul roman al agriculturii, Valeriu Tabara, cu omologul sau de la Moscova, Elena Skrannik.

Rusia a ridicat pe 13 iulie embargoul impus la 1 ianuarie 2007 asupra importurilor de pasari vii, oua, carne de pasare si produse din carne de pasare, dar achizitiile propriu-zise nu au fost reluate.

"Am stabilit ca agentii economici rusi sa vina in perioada urmatoare in Romania pentru a participa la acreditarea unor abatoare, aceasta fiind procedura pentru toatele statele care exporta in Federatia Rusa. Noi nu avem probleme. Toate sectoarele noastre sunt la nivelul Uniunii Europene", a declarat Valeriu Tabara.

De asemenea, ministrul Valeriu Tabara a subliniat la Moscova ca Romania urmareste reluarea exporturilor de carne de porc catre Rusia, urmand ca elementele sanitar-veterinare necesare sa fie stabilite ulterior.

El a mai spus ca in primele sase luni ale anului curent exportul produselor agroalimentare in Federatia Rusa a crescut de doua ori fata de perioada similara a anului trecut.

"Suntem pe un drum foarte bun si am vrea sa amplificam cantitatile exportate de legume, fructe, produse zootehnice", a spus Valeriu Tabara, fara a preciza despre ce cantitati este vorba.

Valeriu Tabara va participa, la Moscova, la prima reuniune a ministrilor agriculturii ai statelor membre in Organizatia pentru Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN), care se va desfasura in perioada 7 - 8 octombrie .

Prima intalnire a ministrilor agriculturii are ca scop evaluarea cooperarii in domeniul agriculturii si industriei alimentare a statelor membre OCEMN si identificarea de noi modalitati pentru dezvoltarea cooperarii in aceasta zona. Ministrii prezenti vor avea ocazia sa dezbata directiile actuale si aspecte legate de cooperarea regionala in domeniul securitatii alimentare, al schimburilor comerciale prin simplificarea procedurilor si, de asemenea, facilitarea cooperarii dintre institutiile relevante pentru a crea un mediu favorabil in vederea initierii unor proiecte si programe comune.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#rusia import pui romania, #valeriu tabara rusia, #embargou rusia pui romanesti , #ministrul Agriculturii