Farmacia parlamentarilor - Zgonea, nervos pe jurnalisti: Faci un bine la 2.000 de oameni si va suparati?

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 10:22
3921 citiri
Farmacia parlamentarilor - Zgonea, nervos pe jurnalisti: Faci un bine la 2.000 de oameni si va suparati?
Foto: B1TV

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-a enervat, marti, pe jurnalistii care l-au asaltat cu intrebari cu privire la punctul farmaceutic care ii va aproviziona in mod special pe parlamentari. Zgonea a izbucnit nervos pe holurile Palatului Parlamentului.

"Faci un bine la 2.000 de oameni care nu sunt angajatii mei, nu sunt la mine la firma si dumneavoastra va suparati. (...) Stiti ca nu sunt numai functionari care iau numai 30-50 de milioane si sunt si amarati care vin la patru dimineata, ca femeile de serviciu? Ce sa facem cu ei? Sa le dam un sut in fund pentru ca 5 postaci de la PDL au scris impotriva presedintelui Camerei? Eu zic ca e un lucru bun", a izbucnit Valeriu Zgonea in fata jurnalistilor.

Mai mult, presedintele Camerei s-a inchinat vazand ca jurnalistii continua sa ii adreseze intrebari cu privire la costurile pe care le ridica deschiderea unui punct farmaceutic in incinta Palatului Parlamentului.

Sursa: B1TV

Pe de alta parte, Radu Popa, fost deputat PP-DD in prezent membru PSD si consilier al premierului Ponta, a precizat, in cadrul unei emisiuni la B1TV ca medicamentele furnizate de aceasta farmacie nu sunt subventionate.

"Este un punct farmaceutic asa cum e in Militari, cum e pe Mosilor, cum e in Craiova, la Giurgiu, la Satu Mare si oriunde. (...) In orice punct farmaceutic din Romania o aspirina costa 2 lei sau cat costa, atata costa si la parlament. Doar ca, Doamne fereste! eu vreau sa va spun cu groaza, daca se intampla ca in cazul copilului omorat de caini? Daca, Doamne fereste, moare un parlamentar, ce facem? Pentru ca nu avem o farmacie...", a declarat Radu Popa intr-o interventie telefonica.

Deputatul nu a putut sa precizeze care farmacie va ocupa acel spatiu din incinta Parlamentului si nici de ce trebuie ca CNAS sa suporte costurile de curierat pentru transportul medicamentelor, si nu Camera Deputatilor.

Biroul Permanent al Camerei a aprobat, luni, un memorandum privind redeschiderea in Parlament a punctului de eliberare de retete medicale pentru demnitari si angajati.

Potrivit memorandumului intern, punctul farmaceutic pentru eliberarea medicamentelor prescrise in retetele medicale compensate si cu plata directa, propus spre reinfiintare, poate asigura medicamentele de maxima urgenta; medicamente reduse cu 10-20% fata de pretul pietei; baza de date a medicamentelor poate fi accesata in timp real de catre farmacist, iar orice medicament, inclusiv cele pe baza de reteta, poate fi adus in 2-4 ore.

In schimb, Serban Radulescu, directorul Centrului medical de diagnostic si tratament ambulatoriu si medicina primara (CMDTAMP), fosta Policlinica 10, care va deschide punctul farmaceutic din Parlament, sustine ca medicamentele solicitate aici vor fi livrate prin curier, dar ca nu vor fi preturi preferentiale.

"Este vorba de un punct de curierat farmaceutic, nu o farmacie, care va functiona in cadrul cabinetului medical din Parlament. Aici nu depozitam medicamente. Cei care solicita sa cumpere un medicament din acest punct de curierat farmaceutic vor fi serviti in 2-4 ore, timp in care medicamentul respectiv este adus de la farmacia Policlinicii 10 (CMDTAMP - n.red.) din strada Washington printr-un curier", a declarat Radulescu marti.

Medicamentele compensate vor fi eliberate de la acest punct doar celor care au retete de la medicii din cadrul policlinicii, a mai spus Radulescu.

Redeschiderea farmaciei din Parlament a fost criticata, luni, in plenul Camerei, de deputatul PNL Horia Cristian, care a spus ca se delimiteaza de beneficiile decise, iar, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a replicat ca este un lucru bun pentru angajati si ca nu este vorba de niciun beneficiu.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Zgonea farmacie Camera Deputatilor, #Zgonea medicamente deputati , #presedinte Camera Deputatilor