Legea amnistiei, amanata. Zgonea: La Codul Penal nu renuntam!

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 11:18
6882 citiri
Legea amnistiei, amanata. Zgonea: La Codul Penal nu renuntam!
Foto: Digi 24

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat luni ca Legea amnistiei va fi amanata si va intra in dezbatere publica. Legea gratierii va fi amanata pana pe 1 februarie.

"O sa o mai lasam pana la 1 februarie, ca toata lumea sa isi exprime punctul de vedere, ca sa vedem care sunt nemulumirile. O sa vedeti ca peste o luna de zile nu va fi nicio problema. Lucrurile or sa fie demonstrate", a declarat Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca nu renunta la modificarile din Codul Penal si a lansat o serie de acuzatii dure la adresa lui Traian Basescu despre care spune ca a creat tot scandalul in jurul modificarilor Codului Penal votate saptamana trecuta in Parlament pentru a ingropa ancheta legata de terenul de la Nana.

Zgonea ii da replica lui Basescu: Un om demis de 7,4 milioane de romani nu poate cere demisii

"Nu renuntam la Codul Penal. Colegii parlamentari au demonstrat punct cu punct ca tot ceea ce Traian Basescu a prezentat in scrisoarea deschisa si public au fost minciuni si neadevaruri. Totul (votul din Parlament - n.red.) a fost conform legii. Nimic nu a fost ascuns. (...) L-a deranjat de fapt ca Parlamentul roman a avut cvorum si s-a votat Comisia Nana. Acest lucru l-a facut sa foloseasca Administratia Prezidentiala pentru a ataca parlamentul", a declarat Valeriu Zgonea la iesirea de la guvern, dupa o discutie cu Victor Ponta.

Valeriu Zgonea a sustinut, din nou, cu tarie, ca modificarile votate saptamana trecuta sunt corecte si ca nu creeaza o superimunitate pentru demnitari. Presedintele Camerei Deputatilor a anuntat ca, pana in luna februarie, vor fi o serie de discutii, care vor lamuri pe toata lumea de bunacredinta politicienilor.

"Noi nu suntem functionari publici. Restul sunt manipulari ale opiniei publice care a cazut in capcana lui Traian Basescu. Raportul Comisiei Juridice care a lucrat pana noaptea, si ale fiecarei comisii de altfel, a fost prezentat conform regulamentului votat de pe vremea Robertei Anastase.

Niciun lider de grup politic, dupa cum s-a observat si in stenograma, nu a omis vreun contraargument. Singura dezbatere a fost pe Legea amnistiei pe care am votat-o in plen. Lucrarile au fost foarte normale, foarte calme, totul a fost foarte transparent. Modificarile la Codul Penal se discuta de un an de zile. Traian Basescu doreste cu tot dinadinsul sa atace Parlamentul. ANI lucreaza in zona civila. Nicio modificare nu ii afecteza puterea. DNA, justitia din Romania si ANI au puteri depline pentru a-i ancheta pe parlamentari. Nu exista nicio reglementare de a bloca aceste institutii", a declarat Valeriu Zgonea.

Zgonea ii explica lui Basescu amnistia si Codul Penal: Reforma si modernizare. Nu blocam justitia

La un moment dat, presedintele Camerei Deputatilor a fost chiar ironic, scuzandu-se ca pentru ora la care apune soarele.

"Va rog sa ne iertati ca soarele pune la 16:45, iarna, in Romania. Daca lucram nu e bine, daca nu lucram iarasi nu e bine", a declarat Valeriu Zgonea dupa ce i s-au cerut lamuriri cu privire la votul Comisiei Juridice de lunea trecuta care a avut loc noaptea, dupa ora 22.

Declaratiile lui Valeriu Zgonea vin intr-un moment foarte tensionat pe scena politica din Romania. Pe scurt, saptamana trecuta, deputatii, in calitate de for decizional, au votat o serie de amendamente ale Codului Penal care ii scoteau pe ei de sub incidenta legilor anticoruptie prin anularea calitatii de functionar public.

Zgonea: PDL stia de modificarea Codului Penal

Dupa ce Traian Basescu a criticat cu putere votul, aceleasi reactii au venit si din partea DNA, din partea ANI si chiar din partea mai multor ambasade care s-au aratat ingrijorarea.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Valeriu Zgonea acuzatii Traian Basescu, #Zgonea modificari Cod Penal, #Zgonea Basescu manipulare atac dur , #presedinte Camera Deputatilor