Roger Waters si Valeriu Zgonea au "daramat" zidul Palatului Parlamentului

Miercuri, 28 August 2013, ora 18:24
5238 citiri
Roger Waters si Valeriu Zgonea au "daramat" zidul Palatului Parlamentului
Foto: B1TV

Roger Waters, fondatorul trupei Pink Floyd, s-a intalnit, miercuri, cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in fata zidului care inconjoara Palatul Parlamentului, pentru o "daramare" simbolica a acestuia.

"Este nemaipomenit ca sunt aici, ma asteptam sa avem probleme cu sunetul, insa cred ca va fi un show extraordinar", a spus Roger Waters despre concertul "The Wall", care va avea loc in aceasta seara. Intrebat ce urare ar dori sa le transmita romanilor, legendarul Waters a spus mesajul sau este atat pentru romani, cat si pentru intreaga lume.

Roger Waters, membru fondator Pink Floyd, se intalneste cu Valeriu Zgonea

"Urarea mea pentru toata lumea este sa ne intelelem unii cu altii, sa avem o viata mai fericita cu totii, nu doar cativa alesi. Dar gata cu politica!", le-a spus vedeta jurnalistilor, parasind scena pe care se afla alaturi de Zgonea, care sustine ca si-a propus sa darame zidul din jurul Palatului Parlamentului pentru a reda spatiul verde oamenilor.

"Este ruperea ultimei bariere intre Palatul Parlamentului si cetatenii sai, cu 20 de ani mai tarziu decat celebrul concert de la Berlin despre libertate si democratie", a declarat Zgonea.

Intrebat care este formatia lui preferata, acesta a raspuns, fara sa stea pe ganduri, ca favorita sa este Pink Floyd. "Pink Floyd e formatia mea favorita, m-a impresionat cand eram copil. In perioada regimului comunist, Pink Floyd, Deep Purple transmiteau un mesaj pentru generatia mea, pentru cei care stiau engleza", a marturisit Zgonea.

"I-am spus (lui Roger Waters - n. red.) ca ii multumesc in numele romanilor pentru acest spectacol si ii urez sa aiba un concert ca in tinerete, grandios, care sa incate fanii romani", a adaugat el.

Zgonea darama gardul de la Palatul Parlamentului

Referitor la zidul care inconjoara Palatul Parlamentului, Zgonea a afirmat ca el a vrut de la inceput sa il darame, insa decizia le apartine arhitectilor. El a spus ca a fost informat de specialisti ca, in anumite zone, zidul face parte din structura de rezistenta a constructiei.

"Imi doresc ca in cel mai scurt timp sa pot reda bucurestenilor aceasta esplanada, care sa fie vizitata. Vreau ca acest spatiu sa devina un spatiu vizitabil pentru bucuresteni si pentru turisti. Sa fie o zona de odihna si de vizitare gratuita, de plimbare pentru bucuresteni. Nu va ganditi la un kitsch. In toate parlamentele din Europa poti sa ajungi cat mai aproape de acestea si nu se intampla nimic. In jurul turnului Eiffel oamenii stau pe iarba si fac poze", a spus Valeriu Zgonea la inceputul lunii iunie, cand a anuntat, in curtea Palatului Parlamentului, ca vrea sa darame zidul de trei kilometri.

Romanii, liberi sa reamenajeze curtea Palatului Parlamentului. Cele mai bune idei, premiate

Mai mult, Camera Deputatilor a anuntat, la inceputul lui august, lansarea concursului de solutii pentru reamenajarea spatiului verde din fata Palatului Parlamentului, proiectele putand fi depuse pana pe 30 septembrie, iar premiile fiind cuprinse intre 3.000 si 10.000 de lei.

Concertul "The Wall" va avea loc in Piata Constitutiei din Bucuresti, miercuri seara, la ora 20:00. Accesul publicului la eveniment se face pe la intrarile dinspre Parcul Izvor si Bulevardul Regina Maria, incepand cu ora 17.00.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Valeriu Zgonea Roger Waters, #Roger Waters Zgonea Palatul Parlamentului, #Roger Waters urare romani, #daramare zid Palatul Parlamentului , #presedinte Camera Deputatilor