Valeriu Zgonea: Traian Basescu s-a impiedicat de cateva virgule

Luni, 04 Februarie 2013, ora 22:15
3687 citiri
Valeriu Zgonea: Traian Basescu s-a impiedicat de cateva virgule
Foto: Digi 24

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni seara ca, desi "gasisem o solutie sa imbracam pe cineva mult mai gras", presedintele Traian Basescu "s-a impiedicat de cateva virgule", refuzand astfel sa promulge Legea privind statutul senatorilor si deputatilor.

Basescu respinge superimunitatea parlamentarilor - Reactii

Desi recunoaste ca "suntem un stat european foarte interesant - daca mai modificam un pic, vom ajunge in situatia in care toti cei care candideaza la Parlament vor intra in Parlament", acesta sustine ca decizia presedintelui vine "dintr-un joc politic foarte simplu: traind din conflict, ne critica in fiecare an". Zgonea a mai spus, despre Traian Basescu, la Digi24: "Domniei sale ii place conflictul!".

Nu e o discutie pentru cetateni, dar pentru ca Parlamentul e urat...

"Discutiile pe care le facem azi fac parte dintr-un joc politic. Nu e o discutie pentru cetateni", sustine acesta, "dar pentru ca Parlamentul e urat" au loc aceste discutii in prezent.

Aceste cateva virgule de care se impiedica presedintele "fac insa probleme la Comisia Europeana", iar bugetul ar putea fi amanat din cauza lor, a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Totul se intampla "din cauza unor orgolii", este de parere Zgonea, care insista ca "nu sunt eu disperat sa ma iubesc cu institutia prezidetiala, dar trebuie sa ne comunicam intentiile si limitele acestora". Din partea sa, admite ca "voi merge pe acelasi drum inainte, sunt oltean, sunt capos!".

Intrebat ce parere au parlamentarii de reactia presedintelui, acesta a mentionat ca "se asteptau, pentru ca inteleg ca e un joc politic. Basescu este neschimbat, cand vrea sa puna piedica, pune".

Basescu retrimite la Parlament Statutul deputatilor si senatorilor

Presedintele Traian Basescu a refuzat sa promulge legea care vizeaza modificarea Statutului deputatilor si senatorilor si a retrimis-o la Parlament pentru modificari, acesta avand 45 de zile la dispozitie sa raspunda solicitarii presedintelui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Zgonea Basescu statut parlamentari deputati, #Basescu repinge superimunitate, #Zgonea statut parlamentar , #presedinte Camera Deputatilor