Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zgonea, arata cu degetul spre Basescu: Din cauza lui nu scade pretul la energie

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 17:08
2867 citiri
Zgonea, arata cu degetul spre Basescu: Din cauza lui nu scade pretul la energie
Foto: Evenimentul Zilei

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea afirma ca presedintele Traian Basescu continua sa saboteze eforturile Guvernului USL si blocheaza scaderea preturilor la energie, prin retrimiterea la Parlament a legii de aprobare a ordonantei prin care este reesalonata acordarea de certificate verzi.

"Traian Basescu continua sa saboteze eforturile Guvernului USL si blocheaza scaderea preturilor la energie", declara Valeriu Zgonea, intr-un comunicat.

El a criticat initiativa presedintelui Traian Basescu de a retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea pentru aprobarea OUG nr. 57/2013, prin care este reesalonata acordarea de certificate verzi catre producatorii de energie regenerabila, aratand ca aceasta modificare a dus la scaderea facturilor pentru energie electrica. Zgonea a adaugat faptul ca orice intarziere in aplicarea acestei modificari afecteaza relansarea industriei romanesti.

"Presedintele Traian Basescu a retrimis Parlamentului Legea pentru aprobarea OUG nr. 57/2013, ordonanta prin care pretul facturii la energie electrica, atat pentru populatie, dar mai ales pentru industrie, ar fi scazut ca urmare a reesalonarii acordarii unor certificate verzi catre producatorii de energie din surse regenerabile. Desi Comisia Europeana a trimis un prim raspuns pozitiv pentru aceasta modificare, presedintele nu este de acord ca romanii sa plateasca mai putin factura la energie electrica.

Pe Traian Basescu il intereseaza numai sa puna bete in roate Guvernului. De aceea face tot posibilul pentru a amana intrarea in vigoare a acestei modificari. Efectele sabotajului presedintelui se vor resimti in buzunarul cetatenilor, dar mai grav este ca afecteaza relansarea industriei romanesti, prin cresterea costurilor", a declarat Valeriu Zgonea.

Basescu intoarce la Parlament legea care loveste in producatorii de energie verde

Presedintele Traian Basescu a transmis, marti, spre reexaminare, Parlamentului, legea privind aprobarea OUG pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

"Potrivit Articolului 108 alineatul (3) al Tratatului privind functionarea Uniunii Europene 'Comisia este informata in timp util pentru a-si prezenta observatiile cu privire la proiectele care urmaresc sa instituie sau sa modifice ajutoarele'. In data de 24 iunie 2013 Comisia Europeana a transmis o scrisoare catre Reprezentanta Permanenta a Comisiei Europene prin care se precizeaza faptul ca nu a fost transmisa nicio prenotificare, in sensul alineatului (3) al Articolului 108 din Tratat, privind modificarea schemei de ajutor de stat. In data de 3 octombrie 2013, Comisia a revenit cu o noua scrisoare prin care subliniaza necesitatea prenotificarii, obligatie neindeplinita pana in prezent de catre Guvernul Romaniei", se arata in comunicatul de presa.

Presedintele Traian Basescu "considera ca aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 57/2013, pana la indeplinirea obligatiilor prevazute de Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, este inoportuna si expune Romania unor sesizari prealabile pentru incalcarea tratatelor constitutive ale Uniunii Europene".

Camera Deputatilor a adoptat in 17 decembrie ordonanta privind energia regenerabila, care prevede translatarea platii certificatelor verzi pe o perioada de 3 ani si tranzactionarea acestor certificate pe bursa. Deputatii au adoptat legea de aprobare a ordonantei cu 243 voturi "pentru", 46 "impotriva" si 21 abtineri.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Zgonea acuzatii Basescu, #Zgonea razboi Basescu, #Zgonea acuza Basescu pret energie , #presedinte Camera Deputatilor