Zgonea: Canacheu a interpretat regulamentul Camerei dupa ureche

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 16:57
2294 citiri
Zgonea: Canacheu a interpretat regulamentul Camerei dupa ureche
Foto: Realitatea TV

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, in ceea ce priveste propunerea de revocare a deputatului PDL Costica Canacheu din fruntea Comisiei de Aparare a Camerei, ca acesta a interpretat regulamentul in vigoare dupa ureche.

Zgonea a explicat ca deputatii sunt obligati sa ceara aprobarea presedintelui de comisie pentru actiunile lor, acestia din urma trebuind sa ceara aprobarea presedintelui Camerei Deputatilor.

In acest sens, Valeriu Zgonea a aratat ca deputatul PDL, avand calitatea de deputat si de sef de comisie, a inteles sa-si aprobe propria actiune, semnand in stranga si-n dreapta.

"Toti deputatii sunt obligati sa ceara aprobarea presedintelui de comisie, iar aceasta presedintelui camerei. El a interpretat cum a considerat, e deputat si presedinte, stampileaza in stanga si dreapta. Astept decizia Comisiei Juridice. L-am rugat pe Mircea Toader sa-i explice lui Canacheu care este regulamentul, revocarea a fost propusa Comisiei Juridice", a spus Zgonea.

In ceea ce priveste solicitarile pentru anchetarea penala a lui Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat pentru Administratie, si fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely, presedintele Camerei a aratat ca spera ca cei de la Comisia Juridica sa discute cele doua dosare saptamana aceasta, asa cum i-a fost promis.

In cazul deputatului PC Sergiu Andon, solicitarea a fost discutata in BPN si va fi introdusa pe ordinea de zi pentru ca plenul sa ia act de aceasta.

Sergiu Andon, demis din Parlament

Deputatul conservator Sergiu Andon a primit aviz de demitere din Parlament, dupa ce in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor s-a dat votul pentru incetarea mandatului de deputat al acestuia.

Sergiu Andon va fi demis din Parlament

Vicepresedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, social-democratul Florin Iordache, a precizat ca mai este un singur pas pana la incetarea mandatului de deputat al lui Andon, si anume ca referatul Comisiei Juridice sa fie inaintat Biroului Permanent, dupa care acesta este trimis plenului Parlamentului, care trebuie sa constate demiterea lui Andon, cu jumatate plus unu dintre cei prezenti.

Totodata, social-democratul afirma ca Sergiu Andon este practic demis inca de cand ANI l-a declarat incompatibil.

Laszlo Borbely, acuzat de trafic de influenta

DNA a sesizat procurorul general sa solicite Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului de urmarire penale fata de Laszlo Borbely, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

Pe 5 aprilie, Laszlo Borbely a demisionat din functia de ministru al Mediului, iar interimatul a fost asigurat de premierul Ungureanu. "Nu mi-a cerut nimeni sa-mi dau demisia", a afirmat Laszlo Borbely, in prima sa aparitie televizata dupa demisia din functia de ministru al Mediului.

Deputatii decid marti soarta penala a lui Laszlo Borbely

Referatul DNA Oradea intocmit in cazul lui Laszlo Borbely are 32 de pagini si explica cele trei acuzatii aduse fostului ministru al Mediului din partea UDMR, doua de trafic de influenta si una de fals in declaratii.

In ceea ce priveste falsul din declaratia de avere a lui Borbely, procurorul face referire la faptul ca Vincze Maria a cumparat cu 80.000 de euro un imobil in Bucuresti.

Victor Paul Dobre, acuzat de abuz in serviciu

Parchetul general il acuza pe Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat al Administratiei, de abuz in serviciu.

Parchetul cere Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Paul Dobre care, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, au inaintat CCR o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale

"In cauza exista indicii ca numitul Dobre Victor-Paul a solicitat invinuitului Manoloiu Constantin, directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, sa intocmeasca un inscris in care s-a consemnat ca MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente", potrivit unui comunicat al Parchetului.

Sursa citata precizeaza ca tocmai acest minister, prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, "a fost instruit de Guvernul Romaniei prin H.G. nr.682/07.07.2012 sa selecteze si sa prelucreze datele privind cetatenii cu drept de vot, sa le tipareasca si sa le puna la dispozitia primarilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Zgonea Camera Deputatilor anchete, #Zgonea Canacheu aviz revocare, #Zgonea Borbely Dobre aviz , #presedinte Camera Deputatilor