Zgonea contesta excluderea din PSD: Sa ne uitam putin la legalitatea deciziei!

Marti, 03 Mai 2016, ora 14:35
8175 citiri
Zgonea contesta excluderea din PSD: Sa ne uitam putin la legalitatea deciziei!
Foto: Digi24

Valeriu Zgonea contesta excluderea sa din PSD, dand de inteles ca decizia luata saptamana trecuta de conducerea partidului ar fi ilegala si precizand ca asteapta un "document oficial" care sa o ateste.

"Acum, ca a trecut Saptamana Patimilor si am petrecut in familie Sfintele sarbatori de Pasti, e momentul sa nu uitam de valori, inclusiv in politica. Legalitatea e una din aceste valori, haideti sa ne uitam putin la legalitatea deciziei de saptamana trecuta. (art. 120 din Statut) ", a postat, marti, pe Facebook Valeriu Zgonea.

Intrebat de jurnalisti marti dupa-amiaza, la Camera Deputatilor, la ce s-a referit, Valeriu Zgonea a explicat ca a citat din statutul PSD pentru ca toata lumea sa vada "cum este aleasa conducerea PSD, care sunt valorile, cum este ales presedintele executiv, cum sunt alesi vicepresedintii".

"Am pus in antiteza cu ce s-a intamplat saptamana trecuta, sa se vada cat de usor poate fi exclus un membru de partid. (...) Puteam sa citez din art. 29, care copiaza libertatea de expresie in Romania intr-un partid validat de tribunal (...) E important ce se intampla in interiorul unui partid si ca, foarte usor, un membru de partid care isi exprima o opinie poate fi sanctionat.

Astept o decizie, un document, sa ne explice tuturor, si dvs, si fostului membru al PSD Valeriu Zgonea, cum poate fi sanctionata libertatea de expresie. Maine-poimaine si presedintele partidului poate fi dat afara atunci cand exprima o alta opinie decat Comitetul Executiv", a declarat Zgonea.

Valeriu Zgonea, exclus din PSD: In loc sa plece Dragnea, plec eu. Mi-au amintit de inchizitie! (Video)

Intrebat ce crede despre propunerea lui Liviu Dragnea ca functia de presedinte al Camerei Deputatilor sa ii revina lui Victor Ponta, actualul ocupant al functiei a reamintit ca fostul premier a performat in calitate de sef al Guvernului si a subliniat ca "e dreptul fiecarui membru al Camerei Deputatilor sa acceada la o functie".

Valeriu Zgonea s-a opus saptamana trecuta ramanerii in functia de presedinte al PSD a lui Liviu Dragnea, dupa ce acesta a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul".

Decizia Comitetului Executiv al PSD a fost luata in unanimitate.

Luni seara, Liviu Dragnea a declarat ca si l-ar dori pe Victor Ponta presedinte al Camerei Deputatilor, dupa ce Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD.

Marti, schimbarea va fi discutata in cadrul conducerii Camerei.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Zgonea contesta excludere PSD, #Zgonea exclus PSD Dragnea condamnat , #presedinte Camera Deputatilor