Zgonea: Daca vrea documentele in cazul Nana, procurorul general sa le ceara

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 14:26
2432 citiri
Zgonea: Daca vrea documentele in cazul Nana, procurorul general sa le ceara

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri ca Biroul permanent al Camerei este de acord cu trimiterea documentelor si raportului comisiei Nana catre Parchetul General, asa cum aceasta institutie a solicitat, dar este necesar ca procurorul general sa trimita o scrisoare semnata de el in acest scop.

"Am avut pe ordinea de zi o cerere din partea unui procuror, sef de sectie, pentru a pune la dispozitie toate documentele pe care comisia Nana le-a analizat si raportul comisiei Nana. Din punct de vedere constitutional comunicarea dintre Parchetul General si presedintele Camerei se face de catre procurorul general prin ministrul Justitiei sau direct domnia sa.

Noi am aprobat de principiu sa punem la dispozitie toate documentele, dar din punct de vedere regulamentar, am returnat acest document, suntem obligati sa cerem, rugand-l pe procurorul general, sa trimita aceasta cerere sub semnatura domniei sale.

Exista doua erori de fond, in primul rand nu Biroul permanent al Camerei ia aceasta decizie, ci Birourile permanente reunite si scrisoarea trebuie sa fie adresata de catre procurorul general celor doi presedinti ai Camerei si Senatului pentru a fi discutata in cadrul Birourilor reunite astfel incat documentele sa fie scoase din arhiva Senatului, sa fie puse la dispozitia Parchetului General", a spus Zgonea dupa sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

Parchetul General cere oficial documentele Comisiei Nana

Zgonea a adaugat ca intr-o perioada foarte scurta procurorul general va trimite scrisoarea, el si presedintele Senatului vor convoca Birourile permanente reunite sa vor pune la dispozitia Parchetului toate documentele cat se poate de rapid.

"I-am transmis o scrisoare procurorului general prin care i-am explicat ca decizia nu apartine Camerei, noi suntem de acord, vom vota toti din Biroul permanent de la Camera pentru transmiterea documentelor, cand scrisoarea va veni oficial, respectand Constitutia.

Vom convoca Birourile, legea ne obliga sa punem deindata aceste documente la dispozitia Parchetului. Cred ca in maximum o saptamana se rezolva, Birourile permanente se pot reuni oricand, chiar maine sau poimaine", a precizat Zgonea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Zgonea procuror general Nana, #Parchet General documente Nana , #presedinte Camera Deputatilor