Ziare.com

Zgonea i-a scris lui Basescu, pe tema referendumului pentru Rosia Montana

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 18:59

   

Zgonea i-a scris lui Basescu, pe tema referendumului pentru Rosia Montana
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca i-a scris presedintelui Traian Basescu pe subiectul exploatarii de la Rosia Montana, declarandu-se totodata de acord cu afirmatiile sefului statului privind un referendum pe aceasta tema.

Deputatul PSD a spus ca a luat nota de sugestia presedintelui privind organizarea unui referendum, aratand si ca este necesara consultarea populatiei deoarece interesul public pentru proiect este insemnat.

"Consider ca demersul de a organiza un referendum pe aceasta tema este unul binevenit", a afirmat Zgonea, citat de B1 Tv.

Totodata, presedintele Camerei Deputatilor ii cere lui Traian Basescu sa prezinte etapele organizarii referendumului. In plus, Zgonea a anuntat ca va avea loc o dezbatere in plenul Camerei Deputatilor pe aceasta tema, dupa ce se va desfasura referendumul: "Vreau sa va asigur de sustinerea noastra, inclusiv in preluarea ulterioara in dezbaterea din Parlament a rezultatului acestui referendum, pentru integrarea sa in proiectul de lege privind Rosia Montana".

Basescu: Nu am nicio problema sa declansez un referendum pentru Rosia Montana (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca este in continuare un partizan al mineritului, precizand ca promovarea prin lege a exploatarii de la Rosia Montana reprezinta o dovada de "lasitate" a Guvernului.

Seful statului a spus ca trebuie deschis un dialog cu societatea pe tema proiectului exploatarii de la Rosia Montana, afirmand ca nu exclude optiunea de a convoca un referendum pe acest subiect simultan cu europarlamentarele.

"Trebuia sa anunte ca dezbat in guvern, ar fi perceput semnalele societatii si se deschidea un dialog. Trebuia discutat cu specialistii despre cianurare, peste tot se extrage asa.

Romania are dezavantajul ca are incidentul de la Baia Mare, pe buna dreptate societatea reactioneaza. Nu am nicio problema sa declansez un referendum national, dimpotriva. Daca nu gasim un mod de acceptare, decide societatea. Organizez un referendum: il organizez odata cu europarlamentarele", a declarat Basescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 319 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor