Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zgonea il paraste pe Basescu: Voi scrie presedintilor de Parlament din UE

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 15:05
4079 citiri
Zgonea il paraste pe Basescu: Voi scrie presedintilor de Parlament din UE
Foto: Digi 24

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a spus ca va scrie tuturor presedintilor de Parlament din Uniunea Europeana referitor la ceea ce se intampla in Romania si la faptul ca presedintele Basescu refuza sa semneze decretele de investire a ministrilor.

"Voi scrie tuturor presedintilor parlamentelor din Uniunea Europeana despre ceea ce se intampla in Romania", a declarat Zgonea, miercuri.

Acesta a mentionat ca presedintele are obligatia constitutionala "sa isi indrepte privirea catre ministri si sa-i puna in functie".

Basescu explica de ce nu va accepta noul guvern fara alt program de guvernare (Video)

"Romania are nevoie de stabilitate, eu sunt dezamagit ca domnul presedinte actioneaza impotriva cetatenilor si majoritatii parlamentarilor. Nici in 2007 si nici in 2009, chiar nici in 2005 nu am discutat despre aceasta obligativitate (asumarea raspunderii unui program de guvernare - n.red.). Ea excede cadrul constitutional", a mai afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Zgonea a catalogat cerinta presedintelui Traian Basescu drept "chichita constitutionala care nu exista".

"O opozitie, cand doreste sa atace un guvern, are un instrument simplu, clar, constitutional, democratic - motiunea de cenzura. Sunt convins ca CCR va judeca rapid aceasta contestatie, Romania are nevoie de un guvern azi, daca nu ieri.

Domnul presedinte a calculat toti acesti pasi, le-a dat ordin celor de la PDL, un ordin imoral", a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.

De asemenea, potrivit unor surse citate de Digi 24, prim-ministrul Victor Ponta se intalneste miercuri dupa-amiaza cu ambasadorii la Bucuresti ai tarilor din Uniunea Europeana, pentru a discuta situatia Guvernului.

Basescu ii scrie lui Ponta - Guvernul, ilegitim fara un nou program de guvernare

Presedintele Traian Basescu a explicat marti de ce i-a solicitat premierului Ponta sa isi asume raspunderea in Parlament pentru un nou program de guvernare.

Candidatii propusi de Victor Ponta pentru a ocupa functii de ministri au fost validati, marti, in comisiile parlamentare de specialitate, iar ulterior Guvernul Ponta 3 a primit votul Parlamentului. Ponta nu a avut insa succes la Cotroceni, de unde a plecat fara a primi acordul ca ministrii sai sa depuna juramantul.

De asemenea, presedintele PDL Vasile Blaga a anuntat, marti seara, ca parlamentarii democrat-liberali si cei ai Partidului Miscarea Populara au atacat la CCR votul Parlamentului privind noul Guvern.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Zgonea Basescu CCR Guvern, #Basescu program guvernare, #PDL atac CCR Guvern , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Zgonea il paraste pe Basescu: Voi scrie presedintilor ...
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Gavirloia :))) "creonul chimic" al lui, dar scuipatul este al