Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zgonea: Parteneriatul Estic a adus tarile partenere mai aproape de UE

Vineri, 10 Mai 2013, ora 21:06
1351 citiri
Zgonea: Parteneriatul Estic a adus tarile partenere mai aproape de UE

Identificarea mijloacelor prin care poate fi sprijinita dezvoltarea durabila a regiunii Carpatice in contextul noului cadru financiar al Uniunii Europene 2014 - 2020 a fost principala tema a conferintei privind regiunea Carpatilor, organizata vineri, la Palatul Parlamentului, de Ambasada Poloniei, la care a participat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Polonia detine in prezent presedintia Grupului Visegrad din care fac parte si Republica Ceha, Ungaria si Slovacia.

"Discutiile au vizat identificarea mijloacelor prin care poate fi sprijinita dezvoltarea durabila a regiunii Carpatice in contextul noului cadru financiar al Uniunii Europene 2014-2020 si punerii in evidenta a aspectelor practice referitoare la implementarea mecanismelor de dezvoltare prevazute in Conventia Carpatica, ce cuprinde forme de cooperare transfrontaliera, transnationala si interregionala la nivel european. Conventia Carpatica a fost semnata in anul 2003 de sapte state, inclusiv Romania", informeaza Camera Deputatilor, intr-un comunicat de presa.

Zgonea: Parteneriatul Estic a contribuit la crearea unui climat de securitate

Presedintele Camerei Deputatilor a subliniat faptul ca Romania a fost, de-a lungul timpului, un partener al celor patru tari din Grupul Visegrad, care au sustinut aceleasi pozitii in cadrul Uniunii Europene.

"As dori sa mentionez ca Parteneriatul Estic, o initiativa a Poloniei si Suediei, a adus tarile partenere mai aproape de Uniunea Europeana si a contribuit substantial la crearea unui climat de securitate, stabilitate si progres.

Conferinta de astazi este, de fapt, o invitatie de a reflecta asupra a ceea ce ne uneste, dar si de a identifica modalitati de sprijinire a dezvoltarii durabile. Muntii Carpati, atat de dragi noua, tuturor, reprezinta nu numai o trasatura definitorie a istoriei si a existentei noastre, ci si o legatura indestructibila intre comunitatilor noastre", a declarat Zgonea.

Presedintele Camerei a avut cu acest prilej o intrevedere cu vicemaresalul Senatului Republicii Polone, Stanislaw Karczewskii, iar cei doi oficiali au apreciat nivelul relatiilor bilaterale dintre cele doua state, in contextul Parteneriatului Strategic incheiat intre cele doua tari si al aniversarii, in 2013, a 20 de ani de la semnarea "Tratatului cu privire la relatiile prietenesti si la cooperarea dintre Romania si Republica Polona", care a pus bazele cooperarii dintre cele doua state in istoria post-comunista.

La Conferinta privind dezvoltarea durabila in regiunea Carpatilor au participat parlamentari, reprezentanti la nivel guvernamental si neguvernamental, ai autoritatilor locale, ai mediului academic si mediului de afaceri din Romania, Polonia, Republica Ceha, Ungaria si Slovacia.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Valeriu Zgonea Parteneriat Estic, #Zgonea tari Grup Visegrad , #presedinte Camera Deputatilor