Zgonea: Ponta a procedat corect la CSAT. Basescu baga batul prin gard

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 10:52
4119 citiri
Zgonea: Ponta a procedat corect la CSAT. Basescu baga batul prin gard

Victor Ponta a procedat corect parasind sedinta CSAT de joi, crede presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD).

In opinia sa, "o discutie intre doi barbati se face intre patru ochi". CSAT nu poate lua din atributiile Parlamentului, precizeaza social-democratul.

Valeriu Zgonea a declarat, la RFI Romania, ca "Victor Ponta a procedat corect. Arata ca un prim-ministru care trebuie sa fie respectat, care este preocupat de soarta cetatenilor, de crearea locurilor de munca si care nu accepta ca prin tertipuri, puteri ale Parlamentului legate de buget, de crearea de locuri de munca, de investitii, sa fie luate de catre CSAT. Nu construim mega-ministere si nu stabilim in CSAT bugetul unui anumit minister, posibilitatile de achizitie sau posibilitatile de investitie intr-o anumita zona".

"Parlamentul Romaniei, probabil unul sau doi colegi nu sunt de acord, sustine proiectul nostru de membru al NATO, proiectul acesta insemnand si scutul antiracheta, insemnand cumpararea avioanelor multirol, inseamna modernizarea armatei.

Ponta a parasit rapid sedinta CSAT. S-a certat cu Basescu? (Video)

Modernizarea armatei are doua etape: cea de inzestrare, de logistica, dar si cea in care demnitatea hainei de ofiter al armatei romane sa revina la cea pe care o stiam noi cand eram copii; vorbim acelasi lucru si despre Armata, vorbim si despre Politie, vorbim si despre Ministerul de Interne", spune presedintele Camerei Deputatilor.

In opinia sa, "Victor Ponta a procedat corect. O discutie intre doi barbati se face intre patru ochi. In momentul in care vrei sa-l pui in defensiva pe primul-ministru al Romaniei si sa construiesti un mega-Guvern peste Guvernul pe care Parlamentul l-a stabilit cu functii si cu responsabilitati este o eroare pe care presedintele cred ca a inteles-o mai tarziu si atunci Victor Ponta a luat o decizie corecta".

"Vor mai fi tensiuni la CSAT pana pe 9 decembrie"

Intrebat daca se asteapta si la alte tensiuni in CSAT pe viitor, Valeriu Zgonea a raspuns: "Sunt convins ca pana pe 9 decembrie vor mai fi.

Este si o modalitate de a irita, de a baga batul prin gard, al presedintelui Traian Basescu, care nu se poate schimba la varsta pe care o are! Asa a construit in politica, divizand si calcand in picioare anumite principii, asa va parasi si politica atunci cand va fi aceasta decizie a domniei sale sau cand i se va termina mandatul in 2014".

Citeste mai multe despre Zgonea: Premierul Ponta a procedat corect la CSAT. Basescu baga batul prin gard! pe RFI Romania.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Zgonea Ponta CSAT, #Zgonea Basescu Ponta, #Ponta plecat sedinta CSAT , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii