Zgonea s-a intalnit cu cei trei senatori americani veniti in Romania - Vezi ce au discutat

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 15:17
2986 citiri
Zgonea s-a intalnit cu cei trei senatori americani veniti in Romania - Vezi ce au discutat
Foto: Craiova Forum

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a avut o intrevedere, duminica, la Parlament, cu John McCain, Ros Johnson si Chris Murphy, membri ai Senatului Statelor Unite ale Americii.

In discutiile purtate, presedintele Camerei Deputatilor a subliniat importanta accelerarii procedurilor de ridicare a vizelor pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Statele Unite.

"Romania si-a dovedit seriozitatea in plan international, prin respectarea angajamentelor militare si rolul de partener strategic al SUA in regiune. Cetatenii romani au castigat dreptul de a fi considerati prieteni de incredere ai SUA si de a intra in programul american de liberalizare a vizelor.

Traian Basescu a primit la Cotroceni trei senatori americani (Foto)

Ne dorim o includere cat mai rapida a Romaniei in programul Visa Waiver, iar initiativele legislative promovate in prezent in Congresul SUA ne dau speranta ca acest obiectiv va fi indeplinit in viitorul apropiat", a declarat Valeriu Zgonea.

Alte subiecte dezbatute in cadrul intalnirii cu senatorii americani

De asemenea, acesta a punctat ca benefica aprofundarea dialogului cu SUA in ceea ce priveste domeniul energetic, prin promovarea unor proiecte energetice inter-regionale, "care sa conecteze aceasta zona la resurse alternative de gaz si sa faciliteze independenta energetica in regiune".

Trei senatori americani sunt la Bucuresti: Ce le cer romanii din SUA

In timpul intrevederii au mai fost abordate si alte teme ce privesc agenda bilaterala, Parteneriatul Strategic intre Romania si Statele Unite, discutiile axandu-se, totodata, si pe evolutia situatiei din vecinatatea estica a Romaniei, cu referire la Ucraina si Republica Moldova.

La intalnire au mai participat vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc, deputatii Ana Birchall, Georgian Pop si Zsolt Molnar, precum si senatorul Ben-Oni Ardelean, secretarul Comisiei pentru politica externa.

Prezenta senatorilor americani la Bucuresti, in cadrul turneului pe care acestia il realizeaza in Europa Centrala si de Sud-Est, reprezinta o materializare a invitatiei adresate senatorului John McCain de ministrul Titus Corlatean, in cadrul intrevederii avute cu acesta cu prilejul vizitei efectuate in SUA (29 - 30 aprilie).

Turneul in Europa Centrala si de Sud-Est al delegatiei de senatori americani reflecta preocuparile deosebite generate la nivelul Congresului SUA de implicatiile situatiei din Ucraina asupra statelor aliate si partenere din regiune, fiind circumscris angajamentului SUA fata de asigurarea unui sprijin sporit si a securitatii aliatilor est-europeni, informeaza MAE.

Cei trei senatori - John McCain (republican, Arizona), Ron Johnson (republican, Wisconsin) si Christopher Murphy (democrat, Connecticut) - sunt membri ai Comitetului pentru Relatii Externe din Senatul SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#senatori americani Romania, #relatii SUA romani, #romani viza SUA, #ridicare viza SUA romani , #presedinte Camera Deputatilor