Zgonea si Basescu au discutat la telefon pe tema amnistiei

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 21:39
1576 citiri
Zgonea si Basescu au discutat la telefon pe tema amnistiei
Foto: Transilvania Reporter

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, ca a vorbit la telefon cu presedintele Traian Basescu, pe subiectul legii privind amistierea si a modificarilor la Codul penal care s-au aflat in plenul Camerei, spunandu-i acestuia ca va putea refuza promulgarea.

Zgonea a precizat ca Traian Basescu a fost cel care i-a telefonat in momentul in care se afla in plenul Camerei Deputatilor, mentionand ca ulterior el l-a sunat inapoi pe seful statului.

CSM contesta scoaterea parlamentarilor din categoria functionarilor publici: Scapa de raspunderea penala

"Presedintele Traian Basescu a intrat in campanie electorala, il respect si-l apreciez. A scris astazi Parlamentului, am avut si o discutie cu el la telefon, i-am explicat la telefon ca Legea amnistiei, legea aceasta pe care am facut-o cu modificarea articolului 256 indice 1, daca ele incalca angajamentele statului roman, tratatele in vigoare si legislatia, atunci exista un instrument de control al presedintelui, legea nu a fost promulgata si vom face o dezbatere pe aceasta tema.

Toti parlamentarii, indiferent de culoare sunt de acord sa fie sanctionati pentru ceea ce fac, dar nu in capacitatea lor de functionari publici, pentru ca nu sunt functionari publici", a sustinut Zgonea.

Zi de foc in Parlament: Amnistia, amanata. ANI, mutilata. Legea care vizeaza Rosia Montana, ingropata

El a precizat ca nu poate da mai multe amanunte din discutia cu seful statului.

Purtatorul de cuvant al sefului statului a declarat marti la pranz ca presedintele Traian Basescu "roaga" Camera Deputatilor sa respinga Legea pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse, care ar decredibiliza eforturile de lupta anticoruptie si justitia.

Legea amnistierii a fost scoasa de pe ordinea de zi a sesiunii de vot final a Camerei Deputatilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara ca va retrimite Parlamentului legea prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Valeriu Zgonea Basescu telefon, #Zgonea Basescu discutie amnistie , #presedinte Camera Deputatilor