Zgonea: USL sustine propunerea PDL de depolitizare a CCR

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 14:39
2814 citiri
Zgonea: USL sustine propunerea PDL de depolitizare a CCR
Foto: Digi 24

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca Uniunea Social Liberala va sustine propunerea PDL de depolitizare a Curtii Constitutionale.

"Suntem de acord cu propunerea PDL de depolitizare a structurilor, care sunt sub autoritatea Parlamentului sau sub controlul Parlamentului. Incercam sa depolitizam, sa gasim solutii asa incat ce scrie in lege sa fie si respectat, sa nu mai fie abuzuri in care o majoritate numeste 6 (judecatori - n. red.)", a explicat liderul social-democrat.

Dragnea: Incercam sa intelegem ca exista viata si dupa referendum

Anterior, vorbind despre depolitizarea Curtii Constitutionale, secretarul general al PSD Liviu Dragnea a precizat ca, "daca se vorbeste despre depolitizare, inseamna ca e politizata, inseamna ca jigneste judecatorii Curtii", facand trimitere la PDL, al carui presedinte, Vasile Blaga, a cerut depolitizarea CCR.

"Aceasta institutie este sfanta. (...) Nu stiu de ce vorbesc ei despre judecatorii de la Curte, pana acum ii aparau. Noi ii aparam in continuare", a afirmat Liviu Dragnea.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminica, la finalul reuniunii dintre conducerea formatiunii si parlamentarii PDL, ca printre subiectele discutate se numara si depolitizarea unor institutii importante ale statului, precum TVR, CNSAS, CNA sau CCR. Blaga sustine ca depolitizarea CCR poate avea loc gradual:

"Vom cere si celorlalte formatiuni politice ca atunci cand un judecator isi incheie mandatul actual sa fie propus un magistrat... Noi vom propune ca el sa nu mai fie desemnat de grupurile parlamentare ale PDL, spre exemplu, cum a fost pana acum, ci ne vom adresa CSM si inaltei curti sa faca propuneri. Nu e nevoie de schimbat niciun acord de lege, doar un acord tacit intre grupurile parlamentare", a explicat liderul democrat-liberal.

Propunerile USL pentru Avocatul Poporului si pentru ICR

Presedintele Camerei Deputatilor a tinut sa intareasca sprijinul USL pentru Valer Dorneanu - propunerea pentru Avocatul Poporului, dar si pentru fostul ministru de Externe Andrei Marga, care a fost propus la conducerea ICR, in ciuda acuzatiilor de colaborare cu fosta Securitate.

Nu in ultimul rand, Zgonea a precizat ca "USL functioneaza azi" si ca sustine prioritatile Guvernului, dar si ca "principala preocupare este sa armonizam relatiile dintre PSD si PNL".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Valeriu Zgonea depolitizare CCR, #USL sustinere depolitizare CCR, #PDL depolitizare CCR, #Andrei Marga propunere ICR, #Valer Dorneanu propunere Avocatul Poporului , #presedinte Camera Deputatilor