Zgonea ii cere demisia lui Dragnea: Viitorul PSD sa nu fie periclitat de interese personale sau de grup

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 13:34
7431 citiri
Zgonea ii cere demisia lui Dragnea: Viitorul PSD sa nu fie periclitat de interese personale sau de grup
Foto: Facebook/Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea, presedinte executiv al PSD, i-a cerut, duminica, mai direct, mai pe ocolite, demisia liderului social-democratilor Liviu Dragnea, in urma condamnarii sale definitive in Dosarul Referendumului.

Ar trebui sa plece Liviu Dragnea din fruntea PSD dupa condamnare? - Sondaj Ziare.com

"Am fost mereu un om de stanga. De peste 20 de ani, mi-am dedicat viata principiilor si valorilor social-democrate. Am luptat impreuna, am castigat impreuna si am suferit impreuna de multe ori.

Impreuna am dus campanii chiar impotriva unora care astazi sunt in partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) si ne dau lectii despre ce inseamna sa fii social-democrat. Care ne spun noua ca trebuie sa inaltam ziduri cat mai inalte, care sa ne apere de realitatea de afara", a inceput Zgonea mesajul de pe Facebook.

Furtuna in PSD dupa condamnarea lui Dragnea: Se cer demisii, Ponta acuza ca sunt ofiteri acoperiti in partid. Cine se simte?

Acesta a precizat ca din punctul sau de vedere social-democratia inseamna ca trebuie sa darame zidurile dintre membrii formatiunii si oameni.

"Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, sa fac echipa cu Liviu Dragnea. Pentru ca amandoi am fost de acord sa venim in fata Congresului cu o promisiune ferma, din suflet: modernizarea stangii din Romania.

Si reasezarea ei pe trei principii fundamentale: decenta, integritate si responsabilitate. Sa dam un semnal clar pentru intreaga clasa politica ca e timpul sa se schimbe si ca PSD - cel mai mare si important partid din Romania, va fi varful de lance al acestei schimbari. Acea promisiune sa stii ca o respect, Liviu!", a continuat Zgonea.

Seful deputatilor spune ca isi respecta promisiunea pentru membrii partidului, care sunt oameni muncitori, responsabili si decenti.

"Nu trebuie sa permitem NICIODATA ca acestor oameni sa li se puna o eticheta pe care nu o merita. Nu trebuie sa fie in defensiva atunci cand cer votul oamenilor care vad in noi speranta unui viitor mai bun! Nici sa li se bata obrazul pentru ceea ce NU au facut! Nu accept ca munca acestor oameni sa fie calcata-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci cand noi le permitem sa apara", a punctat Zgonea.

Condamnat definitiv, Dragnea anunta ca nu renunta la conducerea PSD (Video)

Acesta a precizat ca PSD e un partid de oameni onesti si seriosi, care nu merita sa duca povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt acestia.

"Acesta este dreptul lor. Si nu o abstractie. A fi lider inseamna a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar in PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumatate de milion de suflete. Carora trebuie sa le insufle incredere si speranta. Nicidecum sa le arunce in spate propriile sale probleme.

Acesta este crezul pe care si eu si Liviu l-am impartasit atunci cand am venit in fata Congresului. Este un crez de care eu ma voi tine pana la capat! Sper si cred ca, dupa toata emotia de vineri, te vei tine si tu, Liviu!", a continuat Valeriu Zgonea.

Liderul PSD a mai spus ca viata le-a demonstrat ca ori de cate ori au fost duplicitari si pasivi fata de dorintele oamenilor, lumea i-a sanctionat si au pierdut alegerile.

"Si nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat sa fie periclitat din cauza unor interese personale/de grup. Avem o sansa istorica: sa recastigam alegerile locale si parlamentare. Si sa guvernam din nou tara in interesul oamenilor.

Vom castiga alegerile locale pentru ca am demonstrat seriozitate si performanta in ceea am facut in administratia locala. Dar putem pierde definitiv increderea oamenilor in marele proiect PSD. 2016 este anul victoriei sau al infrangerii definitive pentru PSD.

Depinde de noi toti ce ne dorim si ce alegere facem... ", a incheiat Valeriu Zgonea.

Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul

Tensiunile in PSD au inceput vineri, dupa condamnarea definitiva la doi ani de inchisoare cu suspendare a presedintelui Liviu Dragnea in dosarul Referendumul. Initial s-a anuntat ca Valeriu Zgonea i-ar fi cerut demisia lui Dragnea si a amenintat chiar el ca pleaca. Seful PSD a spus, apoi, ca nu renunta la conducerea partidului, in ciuda condamnarii.

Reactiile au continuat sa apara, Catalin Predoiu, Traian Basescu si Nicusor Dan comentand si ei condamnarea lui Dragnea, iar printre cei care i-au cerut demisia liderului PSD s-a aflat chiar si presedintele tarii, Klaus Iohannis.

"Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga. Pentru sanatatea sistemului politic romanesc, nu este in regula ca un mare partid politic sa fie condus de un lider condamnat penal prin sentinta definitiva. I-am comunicat aceasta opinie", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Reactii la condamnarea lui Dragnea: Iohannis si Opozitia ii cer demisia, ai lui fie n-au aflat, fie ataca "justitia politica"

Si nu numai din tara au existat reactii. Sambata, presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a scris, pe Twitter, atat in limba romana, cat si in engleza, ca liderul PSD ar trebui sa demisioneze.

Lui Dragnea i se cere de la Bruxelles demisia: Democratia nu permite frauda electorala

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Zgonea scrisoare Liviu Dragnea, #Zgonea Dragnea condamnare, #Liviu Dragnea condamnare , #PSD