Zgonea, in razboi pe Facebook cu aparatorii lui Dragnea: Ponta a fost responsabil. Opozitia are dreptate

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 21:16
7130 citiri
Zgonea, in razboi pe Facebook cu aparatorii lui Dragnea: Ponta a fost responsabil. Opozitia are dreptate
Foto: Facebook/Valeriu Zgonea

Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, le-a raspuns, duminica, pe Facebook celor care ii contesta pozitia impotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, sustinand ca nu urmareste sefia partidului, laudandu-l pe fostul premier Victor Ponta pentru ca a demisionat si afirmand ca Opozitia are dreptate.

Ar trebui sa plece Liviu Dragnea din fruntea PSD dupa condamnare? - Sondaj Ziare.com

Prima discutie in contradictoriu a fost cu secretarul general adjunct, Codrin Stefanescu, care a reactionat imediat ce Zgonea a postat textul in care ii reprosa lui Dragnea ca sute de mii de membri PSD vor avea de suferit pe urma faptului ca seful partidului arunca pe umerii lor probleme sale cu legea, refuzand sa-si asume responsabilitatea.

Zgonea ii cere demisia lui Dragnea: Viitorul PSD sa nu fie periclitat de interese personale sau de grup

"Eu inca nu inteleg ce urmaresti, Vali Zgonea! Si de ce...", a comentat Codrin Stefanescu.

"Eu urmaresc ca social democratia sa isi pastreze, cu responsabilitate, angajamentele luate in exterior, si in interior. De 20 de ani, urmaresc ca PSD-istii sa castige alegerile locale si parlamentare, ca sa guverneze pentru cetateni. Eu nu am sustinut interesele de grup cand la PSD, cand la PC, cand la PRM si retur. Nu vreau sa avem un discurs pentru romani si un alt discurs pentru PSD-isti. Eu vreau actiuni corecte si oneste, atat in interiorul familiei PSD, cat si in exterior.

In PSD si in Romania anului 2016, nimeni nu ar trebui condamnat pentru o opinie. V-ati inscris in PSD, domnule Codrin Stefanescu, dupa care ati hotarat ca nu rezonati cu valorile acestui partid si ati rezonat, pe rand, cu PC si PRM, dupa care ati venit sa ne tineti lectii de moralitate. Eu nu mi-am parasit colegii, indiferent daca am castigat sau am pierdut", a fost replica lui Zgonea.

Replica lui Codrin Stefanescu nu s-a lasat asteptata: "Interese de grup? Zici chiar tu? Cand ne-a exclus Geoana pe motiv ca suntem prea apropiati de Nastase...unde iti era glasul, Vali? Pai nu era...", a raspuns el.

PSD, rupt in doua: Unii ii cer demisia lui Zgonea, altii ii dedica ode - "de neinteles pentru muritori, nu-l meritam"

"Eram unde am fost in ultimii 20 de ani, in PSD, cu Liviu Dragnea, Victor Ponta si ceilalti colegi", a punctat apoi Zgonea. Acesta a subliniat ca PSD trebuie sa isi pastreze valorile.

Numarul 2 in PSD a avut discutii in contradictoriu si cu simplii simpatizanti ai lui Dragnea, care l-au criticat pentru postarea de pe reteaua de socializare.

"Stimata doamna, ca acest partid sa continue sa fie cel mai puternic de pe scena politica, sa prezinte credibilitate cetatenilor, trebuie sa isi pastreze valorile. Aici nu vorbim de solidaritatea personala, ci de stampila pe care fiecare dintre membrii PSD o va primi, in numele liderului", a subliniat Zgonea, dupa ce i s-a reprosat ca toarna petrol pe foc.

"In cadrul unui partid, luptele nu sunt individuale, ci de echipa, iar eu tin sa va reamintesc ca nu mi-am manifestat niciodata intentia de a veni la sefia PSD. Consider ca PSD are foarte multi oameni seriosi si onesti, care pot conduce partidul", a sustinut presedintele Camerei Deputatilor.

"Putem castiga alegerile fiind uniti in jurul valorilor social-democrate, nu aparandu-ne de criticile pertinente ale Opozitiei", a mai spus el, dupa ce un comentator i-a reprosat ca PSD isi spala astfel rufele in public.

Zgonea a mai afirmat apoi ca si-a dorit ca lucrurile sa se rezolve intre el si Dragnea, "dar pentru dialog e nevoie de minimum doi oameni".

"Nu putem vorbi de o stanga moderna, de principii democratice, daca noi nu dovedim, prin exemplele personale, ca valorile acestui partid nu sunt doar principii abstracte, ci crezul dupa care actionam. (...) Sunt solidar cu omul Liviu Dragnea. Dar membrii de partid si social-democratii din toata tara nu trebuie sa poarte o eticheta pe care nu o merita. Indiferent de cum simtim, nu putem sa ignoram decizia justitiei si ar trebui sa fim solidari cu valorile asumate. (...)

PSD este mai mult decat suma membrilor sai. Acest partid trebuie sa ramana consecvent valorilor pe care s-a fundament, a crescut si a castigat increderea romanilor", a mai argumentat presedintele Camerei Deputatilor.

Zgonea l-a dat drept exemplu pe fostul premier Victor Ponta, pe motiv ca "nu a lasat partidul sa fie afectat".

"Cu decenta si responsabilitate, a continuat sa fie alaturi de PSD, dar a luat o hotarare care pune interesul social-democratilor mai presus de cel personal. (...) Si pe Victor Ponta il iubesc toti care au votat impotriva lui Traian Basescu. Dar Victor Ponta a actionat cu responsabilitate, pentru binele partidului", a conchis el.

Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul

Tensiunile in PSD au inceput vineri, dupa condamnarea definitiva la doi ani de inchisoare cu suspendare a presedintelui Liviu Dragnea in dosarul Referendumul. Initial s-a anuntat ca Valeriu Zgonea i-ar fi cerut demisia lui Dragnea si a amenintat chiar el ca pleaca. Seful PSD a spus, apoi, ca nu renunta la conducerea partidului, in ciuda condamnarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Zgonea cearta PSD Dragnea, #Zgonea cearta Dragnea Facebook, #Dragnea condamnat suspendare Referendum , #PSD