Miscarea Populara: Ponta sa il revoce pe Vosganian, Videanu sa isi dea demisia (Video)

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 15:02
1481 citiri
Miscarea Populara: Ponta sa il revoce pe Vosganian, Videanu sa isi dea demisia (Video)
Foto: Antena 3

Fundatia Miscarea Populara i-a cerut premierului Victor Ponta sa il revoce "de urgenta" din functie pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si "sa il inlocuiasca cu un om integru", dupa ce Parchetul General a cerut Senatului aviz pentru inceperea urmariri penale impotriva acestuia, pentru subminarea economiei nationale.

"Ii cerem prim-ministrului sa recurga de indata la aceasta masura, deoarece imaginea guvernului pe care il conduce se dovedeste pe zi ce trece mai 'murdara', in conditiile in care, de la inceputul guvernarii USL, alti 13 membri ai cabinetului sau aspiranti propusi au avut probleme de incompatibilitate, conflict de interese sau condamnari penale.

Vosganian: Daca am judeca dupa oportunitati economice, multi demnitari ar fi cercetati

Romania are nevoie de un guvern curat, de oameni integri care pot face politici publice in interesul cetatenilor si nu in interesul propriu. Credibilitatea guvernului in ochii cetatenilor depinde si de moralitatea membrilor cabinetului", se arata intr-un comunicat de presa remis, marti, Ziare.com.

De asemenea, Fundatia Miscarea Populara i-a cerut fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, "sa paraseasca imediat" functia de presedinte al PDL Bucuresti, tinand astfel cont de conditiile de integritate si de "principiile propuse de doamna Monica Macovei, care se regasesc in statutul PDL".

"Dreapta, fie ea reprezentata de PDL, PMP, FC, nu poate recuceri electoratul Capitalei cu oameni asupra carora planeaza suspiciunea de coruptie", se mai precizeaza in documentul fundatiei conduse de Marian Preda.

Parchetul cere aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazurile Videanu si Vosganian

Parchetul General a cerut Senatului, luni seara, aviz pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, respectiv pe numele actualului ministru, Varujan Vosganian.

Actiunea vine dupa ce seful DIICOT a cerut procurorului general sa sesizeze Senatul, respectiv presedintele Romaniei, cu cereri de incepere a urmaririi penale impotriva fostilor ministri ai Economiei.

DIICOT cere inceperea urmaririi penale in cazul lui Vosganian si Videanu

Cei doi sunt acuzati de complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioadele in care acestia au avut, pe rand, calitatea de ministru al Economiei. Astfel, acestia ar fi adus Romgaz un prejudiciu total de 130 de milioane de dolari.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Miscarea Populara Varujan Vosganian, #Miscarea Populara Adriean Videanu, #Miscarea Populara Ponta , #ministrul Economiei
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Ponta sa il revoce pe Vosganian, Videanu sa isi dea demisia
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Dar de ce? DNA-ul inca n-a gasit timp sa se ocupe de dosarul de