Vosganian: Concedierile la Oltchim, proportionale cu dimensiunea capacitatii de productie

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 15:48
2463 citiri
Vosganian: Concedierile la Oltchim, proportionale cu dimensiunea capacitatii de productie
Foto: Arhiva

Disponibilizarile de la Oltchim Ramnicu Valcea vor fi proportionale cu dimensiunea capacitatii de productie a combinatului, contractarea unui imprumut de 10 - 15 milioane euro de la bancile cu care autoritatile negociaza in aceasta perioada putand asigura functionarea la o capacitate de 50%, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Discutiile cu bancile continua, iar in situatia in care am putea obtine de la bancile creditoare un imprumut de 10 - 15 milioane euro, in baza negocierilor cu traderii, am putea creste capacitatea de productie la peste 50%, ceea ce ar insemna si pastrarea unui numar important din salariatii de pe platforma.

Disponibilizarea lor este o decizie pe care o iau administratorii judiciari, care au deja discutii cu sindicatele. Administratorii judiciari cauta si formule de a asigura salarii compensatorii. Disponibilizarile vor fi proportionale cu capacitatea de asigurare a functionarii combinatului.

Personalul care va fi pastrat la Oltchim este superior procentual capacitatii de productie pentru ca exista, spre exemplu, si personalul administrativ. Daca avem o capacitate de productie de 50%, procentul personalului pastrat este mult mai mare. Dar pentru a pastra intreg personalul ar trebui sa existe o capacitate de productie de 80%", a intr-un Varujan Vosganian interviu acordat Agerpres.

De asemenea, oficialul a precizat ca administratorul judiciar si cel special negociaza cu furnizorii de materie prima si cu beneficiarii pentru a ajunge la o capacitate de productie cat mai ridicata.

"Colegii mei, administratorul judiciar si administratorul special, au negocieri atat cu furnizori de materie prima, cu beneficiarii, cat si cu companiile de electricitate si alti furnizori, pentru a dezvolta o capacitate crescuta de productie", a adaugat Vosganian.

Adunarea Generala a Actionarilor Oltchim Ramnicu Valcea l-a desemnat, in 14 martie 2013, pe Bogdan Nicolae Stanescu administrator special al societatii, la propunerea Ministerului Economiei. Administratorul special va desemna conducerea interimara a companiei, iar contractul de management privat la Oltchim poate fi incheiat de catre Adunarea Creditorilor din 15 aprilie 2013.

Guvernul a aprobat, in 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consortiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Varujan Vosganian concedieri Oltchim, #dipsonibilizari Oltchim , #ministrul Economiei