Ziare.com

Vosganian: Noul proprietar Mechel reporneste productia la Targoviste si Buzau

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 17:12

   

Vosganian: Noul proprietar Mechel reporneste productia la Targoviste si Buzau
Noul proprietar al fostelor combinatelor siderurgice din Romania ale grupului rus Mechel, firma Invest Nikarom, va reporni in luna martie productia la unitatile din Targoviste si Buzau si ar putea lua in calcul revanzarea unitatilor din Braila si Campia Turzii, daca va gasi cumparatori.

"Actionarul a spus urmatoarele: la inceputul lunii martie vor reporni unitatile de la Targoviste si Buzau, care reprezinta 80% din capacitatile de productie ale Mechel din Romania. Domnul Chumakov m-a asigurat ca are in vedere atragerea de investitii pentru aceste combinate. Laminorul Braila si Campia Turzii vor fi supuse unui proces de reorganizare si, in functie de rezultate, se va discuta si numarul de salariati care vor fi reintegrati.

Actionarul nu a exclus si posibilitatea unor disponibilizari, dar a pus-o in contextul reusitei acestei strategii (...) si nici ipoteza ca daca va exista un investitor care sa le preia sa le vanda", a afirmat vineri Ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Vosganian s-a intalnit vineri cu Viktor Chumakov, unul dintre asociatii firmei Invest Nikarom, care a preluat pentru suma simbolica de 52 de euro toate cele cinci combinate siderurgice din Romania detinute anterior de grupul rus Mechel.

Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1693 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

prima instiotutie care trebuie sa se sesizeze este fiscul, pentru ca

pentru orice tranzactie imobiliara care se face in Romania se plateste un impozit, procentual din valoarea tranzactiei. Cota procentuala de impozit nu depinde de valoarea declarata a tranzactiei ci se stabileste pe baza unor tabele valorice existente la camera notarilor.
Procuratura si fiscul ar trebui sa sara de cura in sus si sa se autosesizeze, ca daca cineva isi vinde casa, fara 4-5000 EUR nu scapa ca asa e legea, dapai cand e vorba de 4 combinate declarat vandute cu 250 de RON.
Ponta ala, procuroru lu peste, o fi avand oarece studii, macar medii, cand declara ca statul nu poate interveni?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor