Vosganian: Tocmai din onoare nu-mi dau demisia din Senat, tinta era ministrul din 2013, nu cel din 2008

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 21:25
2765 citiri
Vosganian: Tocmai din onoare nu-mi dau demisia din Senat, tinta era ministrul din 2013, nu cel din 2008

Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian a subliniat faptul ca nu ar fi trebuit sa demisioneze din functie, dupa votul de luni din Senat, adaugand ca nu isi va da demisia din functia de senator "tocmai din onoare".

"Daca ar fi fost un vot la baioneta, as fi crezut, dar cand a fost 126 la 25... Ori cautam o alta tara cu alte partide, ori respectam aceasta tara. Nu se poate ca Parlamentul sa fie respectat in anumite decizii si sa nu fie respectat in alte decizii.

Senatul a considerat ca procedura nu trebuie continuata. Eu nu demisionam decat in calitate de om care a recapatat increderea unor oameni. Eu nu ar fi trebuit sa demisionez, din moment ce Senatul a reconfirmat increderea in mine si a confirmat ca nu sunt vinovat. Aproape 85 la suta dintre senatorii prezenti au considerat ca nu a fost decat o procedura juridica", a declarat senatorul PNL, marti seara, la Digi 24.

Basescu, despre demisia lui Vosganian: M-am inselat. E un act de lasitate

Intrebat de ce nu demisioneaza si din Senat, acesta a raspuns: "Tocmai din onoare".

"Eu am un mandat pentru 42 de comune din Romania, cu 200 de mii de locuitori. Ce sentiment de onoare m-ar face sa intorc spatele acestor oameni? Incercati sa respectati vointa acestor oameni. Nu am absolut niciun motiv sa demisionez din Senat. Eu trebuie sa respect mandatul dat de locuitorii din Iasi", a precizat Varujan Vosganian.

Vosganian: Tinta nu era ministrul din 2008, ci cel din 2013

Fostul ministru al Economiei considera ca, din perspectiva constiintei sale, chestiunea vinovatiei sale in respectivul dosar este una incheiata.

"Nu exista cerere de urmarire penala, din moment ce a fost respinsa de Senat. A, procurorii au suspiciuni? De-aia sunt procurori. Din perspectiva constiintei mele, chestiunea este incheiata.

Este un dosar politic, pentru ca niciuna dintre dovezile care infirmau decizia procurorului nu au fost invocate. Absolut nimic din realitatile din 2008 nu au fost puse la dosar. Procurorul a ascuns cu buna stiinta toate dovezile care ii faceau sa para ridicole toate afirmatiile. In plus, daca a fost un complot, a fost la lumina zilei, cu note aprobate de Guvern, cu intalniri cu patronatele si sindicatele, in vazul lumii, mediatizate de presa. Nu trebuie sa ai mult discernamant ca sa vezi ca tinta nu era ministrul Vosganian din 2008, ci cel din anul 2013", a declarat senatorul PNL.

Despre Dragnea: Daca judecatorul va decide ca este vinovat probabil ca isi va da demisia

Comentand situatia fostului ministru PDL al Economiei Adriean Videanu, Vosganian a spus ca despre acesta ca "este urmarit penal pentru ca Basescu a decis acest lucru".

"Nu vreau sa ma amestec in relatia dintre Traian Basescu si Adriean Videanu. Nu stiu ce e in dosarul ala, nu stiu exact ce se intampla cu Videanu", a mentionat liberalul.

Varujan Vosganian si-a dat demisia din Guvern

Pe de alta parte, acesta a afirma ca, in cazul vicepremierului Liviu Dragnea, care este intr-un proces penal, judecatorul este cel care va decide daca este sau nu vinovat, dupa care ministrul Adminstratiei si Dezvoltarii Regionale va decide daca isi va da sau nu demisia.

"Daca judecatorul va decide ca este ca vinovat, probabil ca Dragnea va demisiona. Nu discut despre onoare, asta este o responsabilitate individuala", a explicat fostul ministru al Economiei, care considera ca subiectul Varujan Vosganian nu va mai fi discutat, peste doua zile.

"Maine-poimaine nu o sa mai vorbeasca nimeni despre mine. Peste doua zile, tema aceasta o sa se inchida.

Nu ma pricep la procurori, n-am cunoscut in viata mea alti procurori decat cei care au fost in viata lor procurori. Nu ma intereseaza procurorii, in viata de zi cu zi a Romaniei, 99 la suta dintre romani nu au probleme cu procurorii, au alte probleme. In vremea lui Ion Iliescu si Emil Constantinescu habar nu am avut de procurori, Parchete, DIICOT, DNA. De cand conduce Traian Basescu Romania si a sustinut sute de oameni sa devina procurori, incercand sa-si faca armata de rezerva, noi discutam mai mult de jumatate din timpul nostru despre procurori", a mai afirmat senatorul PNL.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Varujan Vosganian demisie Senat, #Vosganian demisie Ministerul Economiei, #Varujan vot Senat urmarie penala, #Varujan Vosganian procurori, #Vosganian demisie onoare , #ministrul Economiei