Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vosganian vrea reindustrializarea Romaniei

Luni, 18 Februarie 2013, ora 10:16
3090 citiri
Vosganian vrea reindustrializarea Romaniei
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a prezentat ideile sale in legatura cu reindustrializarea Romaniei, mentionand ca vrea sa privatizarea majoritatea societatilor detinute de stat.

"Vreau sa pun la punct o strategie de reindustrializare a tarii noastre pe baze private. In componenta de reindustrializare avem un plan teoretic, un plan care tine de implicarea activelor statului si un altul care vizeaza aplicarea practica. Strategia de reindustrializare nu este inca definita.

Prima componenta a strategiei este alcatuirea unei harti economice a Romaniei. Noi nu mai avem o geografie economica si trebuie sa vedem cum arata, in mod real, harta economica a tarii noastre", a precizat ministrul, intr-un interviu pentru Bursa.

Potrivit oficialului, se lucreaza la o lista de posibili participanti la grupul de lucru pentru definirea strategiei, din care vor face parte specialisti din Ministerul Economiei coordonati de secretarul de stat Adrian Ciocanea, oameni din Academie, respectiv directorii Institutului National de Prognoza, Institutului National pentru Economie Mondiala, Institutului National de Cercetare Economica, Institutului pentru Industrie, iar ulterior vor fi invitati cativa industriasi de varf si cativa reprezentanti de marca ai sectorului bancar, precum si sefii comisiilor parlamentare de industrii.

"Dupa ce vom face un prim crochiu al strategiei de reindustrializare, vom solicita tuturor ministerelor sa ne ofere contributia lor. Vreau ca la jumatatea acestui an sa avem finalizata stategia, pe care o voi prezenta Guvernului spre adoptare. Consider ca strategia de reindustrializare trebuie sa fie prezentata si comisiilor parlamentare", a adaugat Vosganian, care a insistat ca aceasta idee trebuie ntegrata in platforma electorala a tuturor partidelor.

El sustine ca in centrul acestei idei se afla competitivitatea, adica valorificarea decvata a resurselor si gasirea unui echilibru macroeconomic.

Cat despre implicarea activelor statului ca parte componenta a acestei strategii, oficialul a reiterat ca isi doreste sa privatizeze majoritatea firmelor detinute de stat, cu exceptia unor unitati strategice.

De altfel, el considera ca reindustrializarea trebuie inceputa de la sectorul de varf, respectiv domeniul IT&C, industria laserului si automobile electrice.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Vosganian reindustrializare Romania, #Vosganian proces reindustrializare, #Vosganian privatizare companii stat , #ministrul Economiei
Comentarii
Poza Giurgiu
Giurgiu
rank 4
Poza Dumi10
Dumi10
rank 5
Eventual si la colectivizarea agriculturii