Bancherii ii dau dreptate lui Vosganian

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 11:36
1420 citiri
Bancherii ii dau dreptate lui Vosganian

Riscurile indicate de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, ce deriva din majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50% sunt recunoscute atat de analisti, cat si de bancheri.

Majoritatea au acuzat usurinta cu care s-au cheltuit banii publici in aceasta perioada preelectorala, ceea ce a determinat o crestere a cheltuielilor publice cu 1-2% din PIB.

"Sunt de accord cu ministrul (n.r. Varujan Vosganian). Efectele ce deriva din usurinta cu care s-au cheltuit banii banii publici in aceasta perioada sunt extreme de nepredictibile. Acestea se vor propaga la nivelul tuturor sectoarelor economice", sustine Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank.

In ceea ce priveste eventualele efecte pe care le-ar putea genera intrarea in vigoare a noului reglament de creditare propus de BNR, reprezentantul ING considera ca acestea vor fi mai degraba pozitive, decat negative.

"Aceste norme sunt binevenite pentru toata lumea. Noile norme vor reduce puternic consumul si vor restrange resursele pentru imobiliare. Eu cred ca bancile romaneasti au exagerat cu finantarea imobiliare in ultimii ani", a mai precizat Negritoiu, intr-o interventie televizata la Antena 3.

Bancile comerciale care nu vor elabora norme proprii de creditare in baza noului regulament nu vor putea acorda imprumuturi cu un grad de indatorare mai mare de 35%. In schimb, bancile care vor trece pe la BNR pentru aprobarea noilor norme interne vor putea acorda credite chiar si cu un grad maxim de indatorare de 70%, similar cu limita admisa in prezent.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#misu negritoiu, #Varujan Vosganian, #efecte, #majorari salariale profesori, #credite, #norme BNR , #ministrul Finantelor