Proiectul companiei nationale energetice, prezentat la Bruxelles

Joi, 13 Martie 2008, ora 15:46
1249 citiri
Proiectul companiei nationale energetice, prezentat la Bruxelles

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat joi ca intentioneaza sa se intalneasca cu comisarul european pentru energie Andris Piebalgs, pentru a-i prezenta proiectul companiei nationale energetice, informeaza NewsIn.

"Avem o documentatie laborioasa, care trebuie prezentata foarte bine, tradusa integral in engleza", a declarat Vosganian de la Bruxelles, unde va ramane joi si vineri pentru a participa, alaturi de primul ministru si de ministrul de Externe, la lucrarile Consiliului European.

Strategia energetica a Romaniei, aprobata la inceputul lunii septembrie 2007, prevede infiintarea unei companii energetice nationale, care sa cuprinda producatori de energie si societatile de distributie ramase in proprietatea statului (Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord si Electrica Transilvania Sud).

Bruxelles-ul intentioneaza sa dezvolte proiecte pentru a deschide spre competitie piata energetica, dominata in prezent de mari companii publice in multe din statele mari, precum Franta sau Germania, insa aceasta ipoteza este intens dezbatuta in cadrul Uniunii Europene.

Comisia Europeana vrea sa separe unitatile de producere a energiei electrice de operarea retelelor de transport de electricitate si de gaz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România a avut în 2023 al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, prin raportarea discrepanței dintre veniturile și chetuielile bugetare la produsul intern brut (PIB) din...
#vosganian, #proiect, #companie, #energie, #economie , #ministrul Finantelor