Vosganian: 90% din Romania este in stare de recesiune

Joi, 21 Iulie 2011, ora 22:31
1275 citiri
Vosganian: 90% din Romania este in stare de recesiune
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat joi, la Targoviste, ca 90% din populatia Romaniei este in recesiune, tara noastra fiind lipsita de aparare in fata unei eventuale recrudescente a crizei.

"Sunt multe judete care, in integralitatea lor, sunt in recesiune. 90% din Romania, la nivelul populatiei, mediului de afaceri, este in stare de recesiune. Segmentarea acesteia este unul dintre cele mai grave lucruri care s-au petrecut, in ultimii trei ani", a precizat senatorul PNL.

Vosganian a afirmat ca Romania este total nepregatita sa faca fata unui nou val al crizei economice, fiind coplesita de datorii. In plus, populatia este deja saracita.

"Romania anului 2012 va fi mult mai nepregatita decat Romania anului 2009 de a se confrunta cu o noua criza. Romania este lipsita de aparare in fata unei recrudescente a crizei. Este coplesita de datorii, cu o populatie saracita, cu un mediu de afaceri vlaguit si cu un neinteres total din partea mediilor de afaceri straine. Faptul ca Romania este mult mai vulnerabila, astazi, necesita un program de preventie in criza, care nu are nicio legatura cu entuziasmele cu care guvernarea caracterizeaza evolutia Romaniei de astazi", a mai spus vicepresedintele liberal.

El a adaugat ca doar faptul ca suntem in Uniunea Europeana ne fereste de o noua dictatura.

"Singura salvare care nu aduce Romania inapoi la dictatura este faptul ca suntem parte a Uniunii Europene. Daca nu eram in Uniunea Europeana, cu profilul actualilor conducatori, eram acum ca Belarusul", a adaugat Vosganian, care si-a lansat joi romanul "Cartea Soaptelor".

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#recesiune Romania Vosganian, #Vosganian PNL recesiune , #ministrul Finantelor