Vosganian: Minele au primit toti banii pe care i-au permis recomandarile UE

Duminica, 16 Noiembrie 2008, ora 07:45
921 citiri
Vosganian: Minele au primit toti banii pe care i-au permis recomandarile UE

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, sambata noaptea, la Petrila, ca la Compania Nationala a Huilei au fost alocati toti banii permisi de recomandarile UE, o parte din suma fiind destinata programelor de securizare a zonelor miniere.

"Ministerul Economiei si Finantelor a onorat in proportie de 100% toate subventiile pe care programul convenit cu Uniunea Europeana le permitea, iar Compania Nationala a Huilei a investit toate sumele pe care a putut sa le investeasca, fireste, in urma onorarii salariilor si realizarii programelor de securizare a zonelor miniere", a spus Vosganian, raspunzand astfel unei intrebari privind banii alocati CNH in ultimii ani.

El a participat, sambata noaptea, la intrunirea Comietului de criza organizat in urma tragediei de la Petrila. Dupa intrunire, el si-a exprimat compasiunea pentru familiile celor disparuti si a spus ca va ajuta cadrele medicale care ii au in ingrijire pe raniti cu toate mijlocele necesare.

"La recomandarea medicilor, vom pune la dispozitie toate mijloacele necesare pe care dansii le socotesc utile in interventiile pe care urmeaza sa le faca. De altfel, de aici vom merge la Petrosani, la spital, pentru a avea o discutie cu cadrele medicale, pentru a lua in continuare toate masurile", a spus Vosganian sambata noapte.

Ministrul a precizat ca operatiunile de recuperare a cadavrelor trebuie facute in conditii de maxima siguranta. "Suntem

in proces de elaborare a programului de interventii. In ce priveste cauzele si imprejurarile producerii acestui accident, cercetarile deja au demarat de catre institutiile abilitate. Toate rapoartele vor fi facute publice si noi vom lua cu fermitate toate masurile care se impun", a mai spus Vosganian.

El a mai afirmat ca toate concluziile anchetei vor fi prezentate de organele abilitate ale Ministerului Muncii si ale Parchetului General.

Ministrul Economiei sustine ca, incepand cu anul 2003, numarul accidentelor in mine a fost mult mai redus in comparatie cu perioadele precedente si ca acest lucru s-a datorat masurilor de protectie luate.

In ceea ce priveste explozia de sambata, ministrul a spus ca exploziile de gaz metan sunt greu de prevazut si destul de dificil de evitat.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#vosganian, #mine, #bani alocati, #UE , #ministrul Finantelor