Vosganian: Nu sunt ahtiat sa ajung ministru

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 23:22
2071 citiri
Vosganian: Nu sunt ahtiat sa ajung ministru

Varujan Vosganian, vicepresedintele PNL, a comentat discutiile din ultimele zile, privind o eventuala numire a sa in fruntea Ministerului Finantelor, apreciind ca preopinentilor sai "le sta in gat" posibila sa nominalizare ca ministru al Finantelor in Guvernul USL.

"Nu sunt ahtiat sa ajung ministru, asa cum sugereaza unii dintre preopinentii mei. A multumi pentru o propunere care ti s-a facut nu inseamna o acceptare neconditionata, indiferent ce portofoliu ti s-ar oferi si indiferent de context. A dori sa ajungi ministru e un gest de responsabilitate, nu o cursa cu obstacole in care cel care le ocoleste cu mai multa abilitate ajunge primul.

(...) A face politica fara sa doresti sa ocupi o pozitie inalta in administratie e ca si cum ai vrea sa fii golgheter, doar privind meciurile de fotbal la televizor", a scris Varujan Vosganian pe blogul sau.

Acesta a precizat ca istoria nominalizarii sale printre posibilii ministri liberali in viitorul Guvern USL "a fost facuta in limitele cumpatarii si ale politetii", dar chiar si asa "a starnit indignarea unora dintre adversarii nostri politici".

"S-au emis opinii potrivit carora prin aceasta propunere s-a incercat o manevra abila de scoatere a mea din randurile 'disidentilor' si de decuplare de Calin Tariceanu. Sa fim bine intelesi. Eu nu sunt disident in PNL. Disidentul e cel care are opinii diferite de cele ale majoritatii. Atunci cand in anumite privinte ai o opinie minoritara, nu inseamna ca esti disident. Altminteri, la fiecare vot care nu este unanim, s-ar ingrosa randurile disidentilor. Da, au fost decizii cu care nu am fost de acord. Au fost, insa, si altele cu care am fost de acord. Avem un set de principii inscrise in statutul PNL cu care suntem toti de acord. Unde e, atunci, disidenta?", a comentat liderul liberal zvonurile de disidenta din PNL.

Vosganian: Prezenta mea in viitorul Guvern este 100% sigura

Varujan Vosganian a afirmat, duminica, pe blog ca a avut "un schimb de mesaje" cu Crin Antonescu in urma declaratiei liderului PNL potrivit careia "intr-o proportie de 99%" va face parte din viitorul Guvern, precizand ca aceasta din urma discutie a adaugat "acel 1 la suta" care lipsea pentru un scor perfect.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Varujan Vosganian ministru Finante Guvern USL, #Vosganian nominalizat Ministerul Finantelor , #ministrul Finantelor