PNL, ingrijorat ca banii de la CE s-ar putea duce la pensii si salarii

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 17:34
338 citiri
PNL, ingrijorat ca banii de la CE s-ar putea duce la pensii si salarii
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a afirmat, joi, ca liberalii sunt "ingrijorati" de posibila folosire a fondurilor externe pentru salarii si pensii, pentru ca astfel Executivul sugereaza ca ar putea intra in imposibilitate de plata.

"Partidul National Liberal se declara ingrijorat de afirmatiile presedintelui Romaniei, care a recunoscut public ca Guvernul ar putea folosi banii din imprumuturile externe pentru plata pensiilor si salariilor.

Acest lucru sugereaza atat faptul ca Guvernul ar putea intra in imposibilitate de plata, cat si deturnarea motivului pentru care s-a apelat la imprumutul extern, respectiv finantarea proiectelor de investitii", se arata in comunicatul PNL, semnat de Vosganian.

In opinia vicepresedintelui PNL, utilizarea imprumuturilor externe pentru acoperirea unor cheltuieli curente "lanseaza un grav semnal de alarma privind falimentul politicii bugetar - fiscale a guvernului PD-PSD".

Fostul ministrul de Finante a tinut sa "avertizeze" ca exista riscul ca un deficit bugetar mare sa determine o realocare a banilor de la proiectele de investitii spre fondurile de pensii si salarii.

Autoritatile romane spera sa nu fie nevoite sa utilizeze banii din imprumutul de la CE pentru plata salariilor si pensiilor mici, a declarat Boc joi referindu-se la declaratiile sefului statului si a precizat ca, daca " lucrurile merg asa cum ne-am propus", sumele vor fi folosite pentru investitii.

"Ceea ce spunea presedintele este ca speram sa nu fim nevoiti, daca este posibil ca in aceasta tara sa nu ajungem in situatia in care din acesti bani sa ajungem sa platim pensii mici sau salarii mici, pentru ca obiectivul nostru este ca acei bani - repet, 6 miliarde de euro de la CE - sa mearga pentru finantarea deficitului", a spus Boc la postul public de radio.

"Daca lucrurile merg asa cum ne-am propus, acesti bani vor ramane cu destinatia de investitii si nu vom fi nevoiti sa apelam la alte solutii, de a-i aduce spre pensii sau salarii mici", a adaugat el.

Premierul a precizat ca Executivul urmareste cresterea salariilor mici si mijlocii din economiile pe care le va face in urma restructurarilor agentiilor guvernamentale, in urma aplicarii Legii care vizeaza interzicerea cumulului salariului de la stat cu pensia si prin aplicarea contributiei de solidaritate.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Beirut ca o parte din banii din imprumutul extern poate fi folosita in mod exceptional pentru a echilibra pensiile si salariile mici in cazul in care criza se va agrava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#PNL Varujan Vosganian, #Varujan Vosganian declaratii, #folosire fonduri externe , #PNL