Vosganian: Cel mai periculos loc de munca - portofoliul de ministru liberal

Luni, 17 Martie 2014, ora 23:19
2768 citiri
Vosganian: Cel mai periculos loc de munca - portofoliul de ministru liberal
Foto: Arhiva

Senatorul Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, face o trecere in revista a ministrilor liberali care au avut probleme cu justitia si trage concluzia ca portofoliul de ministru liberal este "cel mai periculos loc de munca din Romania".

"Eu cred, insa, ca, dincolo de niste posibile coincidente, e vorba de un aspect grav al tranzitiei noastre, care sugereaza faptul ca democratia noastra este, inca, fragila si ca granita dintre puterile statului poate fi trecuta cu larghete dintr-o parte intr-alta, mai ales de catre cei care cunosc si cararile mai neumblate", scrie Varujan Vosganian pe blog.

Acesta prezinta si o lista a ministrilor liberali care "au facut obiectul unor actiuni de natura penala" in ultimii ani: Teodor Atanasiu, Paul Pacuraru, Decebal Traian Remes, Tudor Chiuariu, Ludovic Orban, Victor Paul Dobre, Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, Mircea Diaconu, Relu Fenechiu, Cristian David, Daniel Chitoiu, Mariana Campeanu si el insusi.

Sotul Marianei Campeanu, invalid, dar la volan - a facut doua accidente, de cand ia indemnizatie

Dintre acestia, au fost condamnati la inchisoare, cu executare sau suspendare, Remes, Chiuariu si Fenechiu.

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

"Sigur ca s-ar putea spune ca aceasta e o dovada a necinstei sau incompetentei liberalilor de a guverna. Totusi, aceasta prezumtie este contrazisa de realitati. Guvernarea liberala a fost cea mai putin corupta si cea mai folositoare pentru romani. Toata campania ulterioara privind asa-zisele deficite lasate de liberali este doar propaganda. (...)

Desi poate parea o pledoarie pro domo, nu e asa. Agresiunile permanente impotriva liberalilor sunt o problema a tuturor romanilor. Altminteri, avea dreptate Traian Basescu cand spunea ca, iata, ai lui nu se gasesc printre impricinatii despre care Parlamentul spune ca sunt acuzati pe nedrept. Atata doar ca presedintele nu ne-a spus de ce unii se tot gasesc pe listele de acuzati, iar altii, in ciuda evidentei, nu", conchide senatorul liberal.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vosganian ministri PNL penali, #Vosganian DNA, #ministri PNL condamnati , #PNL