Vosganian: PNL ar putea renunta la cota unica

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 07:49
2110 citiri
Vosganian: PNL ar putea renunta la cota unica

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a afirmat ca PNL ar putea accepta varianta de impozitare progresiva propusa de PSD, insa cu conditia ca treapta maxima sa fie de 16%.

"Cota unica a fost o masura pe care noi am socotit-o importanta si care a dus la alocarea unor venituri suplimentare categoriilor de mijloc care in acest fel au capatat comportament economic. De aceea noi socotim ca prioritar in acest moment este sa reducem fiscalitatea si putem discuta cu PSD o formula in care sa putem desface impozitarea veniturilor pe mai multe niveluri insa conditia noastra e ca niciunul din aceste niveluri sa nu depaseasca 16%", a afirmat Vosganian, marti, la finalul sedintei Biroului Politic Central al PNL.

El a explicat ca avand in vedere situatia economica "dramatica" a Romaniei, iesirea din criza s-ar putea face mai degraba pe baza unor solutii practice decat a unor solutii "ideologice", relateaza Evenimentul Zilei.

"Asadar, pentru noi, o formula in care cota pentru salariile mai mici ar cobori cu cateva procente, putand chiar sa mergem pe o formula in care sa coboram pe ansamblu impozitarea pe venit in, sa spunem, doua transe de 10% si 15%, este o formula care nu numai ca nu afecteaza cu nimic, dar consacra gandirea noastra de dreapta privind reducerea fiscalitatii.

De altminteri, pot sa va spun ca, avand in vedere situatia dramatica in care e economia romaneasca azi, solutiile de iesire din criza poarta mai degraba o amprenta practica decat una ideologica, dar in aceasta privinta suntem de acord ca trebuie sa facem un pas in sensul reducerii fiscalitatii atat la profit, cat si la salarii, cat si in ceea ce priveste regimul TVA, mai ales la anumite component", a sustinut Vosganian.

Vicepresedintele liberal a mai spus ca trebuie luata in considerare reducerea contributiilor de asigurari sociale. De asemenea, el a vorbit si despre necesitatea unei aplecari mai atente asupra problematicilor ce tin de regimul fiscal al angajarilor pentru tinerii pana in 25 de ani si despre nevoia gasirii unor solutii pentru persoanele de peste 55 de ani care raman somere.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#cota unica liberali, #varianta impozitare psd, #varujan vosganian cota unica , #PNL