PD-L Valcea si-a stabilit candidatii de subprefect

   

Conducerea organizatiei judetene Valcea PD-L a stabilit candidatii acestei formatiuni pentru ocuparea celor doua functii de subprefect al judetului, in cazul in care aceste posturi ar fi vacantate prin hotarare de Guvern.

"Cei doi candidati, stabiliti prin vot, sunt fostul deputat Petre Ungureanu si fostul candidat in colegiul uninominal Horezu, Ion Tudor. Ei vor fi propusi de noi pentru a fi numiti in cele doua posturi de subprefect al judetului," a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, senatorul Dorel Jurcan, presedintele PD-L Valcea.

Petre Ungureanu a renuntat sa mai candideze, in noiembrie 2008, pentru un nou mandat de membru al Camerei Deputatilor, dupa ce in mandatul 2004-2008 a reprezentat PNL, apoi PL-D si, in cele din urma, PD-L.
De profesie avocat, in ultimii 15 ani Ungureanu a fost consilier judetean din partea PNTCD, ulterior a fost presedintele filialei judetene a Uniunii Fortelor de Dreapta (UFD), condusa de Varujan Vosganian, iar apoi, dupa fuziunea UFD-PNL, a devenit vicepresedinte al PNL si deputat.

In 2007, Petre Ungureanu a plecat din PNL si a fost desemnat presedinte al filialei judetene a PL-D, iar dupa fuziunea PD-PL-D a devenit membru al partidului condus de Emil Boc.

Fost cadru militar, actualmente om de afaceri, Ion Tudor a candidat in 2004, fara succes, pentru un mandat de senator din partea PSD.
In 2007, el a devenit presedinte al organizatiei municipale Ramnicu Valcea a PSD, pana in primavara anului trecut, cand a intrat in conflict cu conducerea judeteana a partidului si a fost exclus din partid.

Apoi, Tudor s-a inscris in PD-L si a candidat pentru un mandat de deputat in colegiul uninominal Horezu, pierzand in fata fostului sau coleg, deputatul PSD Aurel Vladoiu.
Familia lui Ion Tudor detine mai multe societati comerciale din unele domenii ale industriei, transporturilor si turismului balnear, precum si un post de televiziune.

Intrebat despre perspectivele actualului subprefect apolitic Anuta Handolescu - fosta membra a PD si fost prefect al judetului in perioada 2005-2007 -, senatorul Dorel Jurcan a spus ca "PD-L Valcea regreta ca nu o poate sustine in continuare".

In cazul modificarii actualei legi a prefectilor si subprefectilor, potrivit algoritmului coalitiei de guvernare, Prefectura Valcea ar urma sa fie condusa de un prefect desemnat de PSD si de doi subprefecti numiti de PD-L.
Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 21:12
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 315 ori

Cele mai citite stiri
TIC - TAC! VEZI AICI cate partide au depus liste de candidati pentru CJ VALCEA si Primaria RAMNICU VALCEA
Termenul limita pana la care partidele politice din judetul Valcea pot depune liste de candidati ...
FOTO: ACCIDENT GRAV pe trecerea de pietoni de la HERMES! Un batran a fost spulberat de o TOYOTA condusa de un avocat
Accient grav in zona Ostroveni din municipiul Ramnicu Valcea, chiar in dreptul trecerii de pieteni ...
BREAKING NEWS: Lui Marian Mirea de la PMP VALCEA i s-a respins candidatura de catre BEM! Motivul este HALUCINANT
Decizie soc luata in unanimitate de catre membrii Biroului Electoral Municipal de Circumscriptie ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor