Sefa DIICOT nu renunta la cazul Vosganian: Urmarirea penala continua, formulam alte cereri

Joi, 12 Februarie 2015, ora 20:48
9408 citiri
Sefa DIICOT nu renunta la cazul Vosganian: Urmarirea penala continua, formulam alte cereri
Foto: Facebook/Varujan Vosganian

Procurorul-sef interimar al DIICOT, Georgiana Hossu, a precizat ca va continua sa stranga probe pentru a cere din nou incuviintarea urmaririi penale a senatorului liberal Varujan Vosganian, care a scapat joi de ridicarea imunitatii.

Chiar daca procesul va fi de durata, Hossu a asigurat, la Realitatea TV, ca "nu exista niciun risc in directia prescrierii faptelor".

"Este o decizie politica si nu ne permitem sa o comentam. Insa, vreau sa va spun ca urmarirea penala va continua in dosar, iar, in situatia in care vor aparea imprejurari, probe sau indicii noi, se va aprecia asupra oportunitatii luarii de masuri si formularii altor cereri.

Avizarea cererii de incepere a urmaririi penale, in aceasta cauza, fata de domnul Varujan Vosganian, avea menirea de a asigura un proces echitabil, cu respectarea tuturor garantiilor procesuale, pentru toate persoanele cercetate. Cercetarile vor continua si cu respectarea tuturor dispozitiilor referitoare la un proces echitabil, vom incerca sa gasim indicii noi care sa ne asigure formularea unei cereri de acelasi tip", a precizat sefa Directiei.

Reactia Comisiei Europene, dupa cazul Vosganian: Continuam sa monitorizam situatia in MCV

Georgiana Hossu nu a dat un raspuns clar la intebarea cand ar putea ajunge dosarul fostului ministru al Economiei in fata instantelor de judecata, insa a mentionat ca se lucreaza cu celeritate.

"Deocamdata s-a dispus o noua expertiza financiar-contabila si dupa rezultatele acestei expertize si dupa ce ea va fi adusa la cunostinta persoanelor cercetate, in conformitate cu dispozitiile legii, procurorul de caz va aprecia. Va asiguram ca incercam ca, in acest dosar, cercetarile sa se deruleze cu celeritate", a lamurit aceasta.

Votul din Senat in cazul lui Vosganian, criticat pe scena politica

Votul de joi din Senat impotriva inceperii urmarii penale fata de senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, a starnit numeroase critici pe scena politica, inclusiv din partea presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Victor Ponta.

Iohannis critica Senatul pentru votul in cazul lui Vosganian: Nu s-a inteles (Video)

Dupa Iohannis, si Ponta critica votul in cazul lui Vosganian: O mare greseala!

Senatorul PNL Varujan Vosganian a sustinut, joi, in plenul Senatului, o noua pledoarie in apararea sa, inainte sa se dea votul pentru urmarirea sa penala in dosarul Romgaz, incheindu-si in lacrimi discursul.

Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)

Cu ochi "umbrosi si melancolici", Vosganian ii avertizeaza pe procurori: Dosarul sa fie clasat intr-o luna!

Colegii senatori au fost impresionati, iar cererea DIICOT a fost respinsa. Varujan Vosganian a sustinut in repetate randuri ca nu exista probe noi impotriva sa, in timp ce presedintele Comisiei juridice din Senat, Catalin Boboc, a lamurit ca solicitarea DIICOT a survenit ca urmare a modificarii unor acuzatii, in conformitate cu noul Cod Penal.

Fostul ministru al Economiei este acuzat de DIICOT de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare. Vosganian ar fi fortat Romgaz sa vanda gaze la pret subevaluat pentru firmele producatoare de ingrasaminte chimice ale omului de afaceri Ioan Niculae.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Varujan Vosganian sefa DIICOT, #Varujan Vosganian DIICOT probe noi , #stiri Varujan Vosganian