Varujan Vosganian: Avem nevoie si de autostrazi mentale, nu numai fizice

Joi, 26 Decembrie 2013, ora 18:07
2018 citiri
Varujan Vosganian: Avem nevoie si de autostrazi mentale, nu numai fizice
Foto: Evenimentul Zilei

Senatorul liberal Varujan Vosganian a publicat pe blogul sau un material despre situatia actuala a romanilor si modul in care viata lor se poate imbunatati. Pentru 2014, senatorul si-ar dori o impulsionare a investitiilor si o reintarire a fortei noastre mentale, care este necesara pentru derularea oricaror procese materiale.

Vosganian arata care sunt diferentele intre romanii de azi si cei din vremea comunismului. In trecut, acestia isi faceau rar planuri de viitor, pentru ca atunci accentul se punea pe imediat si pe nevoile primare, arata Vosganian pe blogul sau.

In comunism se stia care va fi salariul peste zece ani, iar promovarea in munca nu era neaparat ceva dorit, ci un lucru care se impunea din afara. S-a facut o trecere de la un orizont pe termen scurt la perspectivele pe termen mediu si lung. Astazi oamenii se concentreaza pe cariera si fac planuri pe termen lung, iar la nivel economic acest lucru se reflecta in contractarea de imprumuturi bancare pe mai multi ani sau asigurari de viata.

Tranzitia se defineste astfel ca "trecerea de la viziunea pe termen scurt la cea pe termen lung, in plan personal, si trecerea de la crestere cantitativa la cea sustenabila, in plan national. Aceasta trecere nu se face doar printr-un efort de luciditate, ci printr-o viziune strategica si o vointa pe masura".

Varujan Vosganian considera ca anul 2014 ar trebui sa fie caracterizat de cresterea imboldului de a investi, indiferent ca este vorba de investitii straine sau interne, publice sau private.

"E bine ca dezbatem despre cresterea cu 7 eurocenti a accizei la combustibili pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere. Dar ameliorarea infrastructurii fizice nu ajunge prea departe fara imbunatatirea infrastructurii mentale. Avem nevoie de autostrazi sa parcurgem drumul de la Bucuresti la Timisoara, dar avem nevoie si de autostrazi ca sa parcurgem distanta dintre 2014 si 2020.

Acestea sunt altfel de autostrazi, intr-un fel mai ieftine, dar in altf fel mai greu de facut, caci nimeni nu-ti da busola sa te orientezi, ci trebuie sa ai busola in tine, precum legea morala a lui Kant", mai scrie Varujan Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Varujan Vosganian ganduri 2014, #declaratii Varujan Vosganian, #materiale Varujan Vosganian, #Varujan Vosganian 2014 , #stiri Varujan Vosganian