Vosganian a cerut grabirea proiectelor legislative

Marti, 16 Martie 2010, ora 20:35
730 citiri
Vosganian a cerut grabirea proiectelor legislative
Foto: Antena 3

Vicepresedintele Partidului National Liberal, Varujan Vosganian, a declarat, dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni, ca Guvernul ar trebui sa se concentreze pe aprobarea legilor restante de anul trecut.

Printre aceste se numara legea responsabilitatii fiscale, legea pensiilor, a salarizarii unice si cea a educatiei, potrivit spuselor sale.

"Este datoria Guvernului sa inlature unele intarzieri in agenda publica. Am considerat ca noul exercitiu de imagine facut de Emil Boc in fata Parlamentului nu poate inlocui un program de reforma, care sa aiba drept parteneri BNR, bancile, societatea civila", a spus Vosganian.

De asemenea, in cadrul intalnirii, PNL a sustinut infiintarea republicii parlamentare, reforma statului si respectarea "spiritului european al echilibrului puteriilor in stat".

"Bicameralismul este un castig al istoriei Romaniei moderne si, intr-o reforma, trebuie mentinuta cea de-a doua camera reprezentativa pentru structurile administrative teritoriale", a mai spus Vosganian.

"Nicio tentativa de modernizare a statului nu se poate face fara combaterea saraciei, pe fundamentului unei societati care vede in stat un protector, nu un partener. PNL a sustinut faptul ca nu exista o prioritate a prioritatilor, ca trebuie sa actionam simultan in plan economic, social si constitutional. Punctele noastre de vedere nu concorda de cele exprimate de presedintele Romaniei", a incheiat vicepresedintele PNL.

Daniel Constantin: Dorim reducerea numarului de parlamentari

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat marti, dupa consultarile de la Cotroceni pe tema revizuirii Constitutiei, ca partidul sau doreste reducerea numarului de parlamentari, Parlament unicameral, cu respectarea unor conditii, si regim parlamentar.

"Pozitia PC este aceea de a implementa vointa poporului roman, in sensul ca ne dorim reducerea numarului de parlamentari, ne dorim un Parlament unicameral, dar cu respectarea unor conditii. Cred ca trebuie sa subliniem care este regimul politic in care implementam acest Parlament unicameral. Aici cred ca ar trebui sa adoptam un regim parlamentar", a declarat presedintele PC, Daniel Constantin.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Varujan Vosganian legi, #republica parlamentara Vosganian , #stiri Varujan Vosganian