Vosganian: FMI pune conditii care sunt de neindeplinit

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 22:47
1818 citiri
Vosganian: FMI pune conditii care sunt de neindeplinit

Romania nu mai are nicio sansa sa primeasca urmatoarea transa de bani de la FMI deoarece nu poate indeplini termenii acordului cu Fondul, sustine fostul ministru al Finantelor, Varujan Vosganian.

"FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala si-au mentionat neutralitatea fata de orice partener, cu conditia sa fie legitim. Au existat cateva optiuni pe termen scurt, iar PNL este de acord cu toate. Printre acestea se numara realizarea bugetului pana la sfarsitul anului, o lege a pensiilor si o lege a responsabilitatii fiscale.

FMI spune ca bugetul trebuie adoptat pana pe 4 decembrie, dar Curtea Constitutionala a cerut ragaz pana la 9 decembrie. Deci FMI pune conditii care sunt de neindeplinit", a delcarat Vosganian, la Realitatea FM.

Fostul ministru liberal sustine ca, pentru a plati salariile si pensiile, Romania va trebui sa acopere un gol de circa 3 miliarde de euro.

"Este vorba de 3 miliarde de euro care nu mai vin si trebuie gasiti pe pietele financiare. PNL nu a generat aceasta criza si nu e responsabil de acest dezastru. Orice guvern gaseste bani, problema etse cat costa banii, adica ce dobanda percep bancile", a conchis Varujan Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#bani FMI, #imprumut FMI, #bani piete financiare, #Varujan Vosganian , #stiri Varujan Vosganian
Comentarii