Vosganian: Guvernul e pus in situatia penibila de a-si recunoaste incapacitatea

Luni, 11 Mai 2009, ora 15:33
1079 citiri
Vosganian: Guvernul e pus in situatia penibila de a-si recunoaste incapacitatea

Guvernul Boc este pus in situatia de a-si recunoaste incapacitatea, a declarat, luni, Varujan Vosganian, citind motiunea de cenzura impotriva Guvernului, intitulata "Marea Pacaleala PDL - PSD".

Motiunea critica politica bugetara si fiscala introdusa de Guvern prin modificarea bugetara, dar si introducerea impozitului minim si Ordonanta de Urgenta privind deconcentratele.

"Guvernul e pus in situatia penibila de a-si recunoaste incapacitatea", a declarat, in Parlament, Varujan Vosganian, adaugand ca PNL a avertizat, la momentul realizarii bugetului, ca cifrele sunt mult umflate si ca deficitul de 2% prognozat de Guvern atunci nu este corect.

"Au garantat un deficit de 2%, cu toate avertismentele", iar in urma expertizei FMI s-a ajuns ca, Guvernul sa recunoasca erorile de previziune. "Cine e de vina?Criza economica si guvernarea liberala", arata Vosganian.

Liberalul a amintit si cum Guvernul s-a incalcat promisiunile electorale, prin neacordarea maririlor de salarii cu 50% profesorilor si maririlor de pensii. Nu s-au acordat 6% din PIB pentru Educatie si nici pentru Sanatate, nu s-au construit 1.000 de kilometri de autostrazi si nu s-au eliminat plafoanele la medicamente, aminteste textul motiunii PNL.

Mai mult, prin rectificarea bugetara sumele acordate ministerelor au scazut si mai mult, subliniaza Vosganian.

"Subfinantarea se agraveaza iar investitiile sunt compromise. Guvernul a taiat sume de peste 800 de miliarde de lei de la bugetele locale, de la comune, orase si municipii in conditiile din care primariile acuzau ca nu au deloc bani pentru investitii sau cofinantare iar banii de salarii nu ajung decat pana in luna august.

In schimb fondurile alocate Ministerului Turismului si Mediului, clientelei politice a PD-L, sunt de peste 10-12 ori mai mari decat sumele acordate in anii anteriori", a precizat Vosganian.

Pentru a fi aprobata, motiunea are nevoie de o majoritate de 50% plus unu in Parlament, majoritate pe care opozitia nu o detine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Varujan Vosganian, #guvern pus situatie, #recunoaste incapacitatea , #stiri Varujan Vosganian