Vosganian vrea de la Guvern o lista cu toate firmele care au primit bani de la stat

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 16:25
1105 citiri
Vosganian vrea de la Guvern o lista cu toate firmele care au primit bani de la stat

Presedintele Comisiei economice din Senat Varujan Vosganian (PNL) a anuntat ca a cerut Guvernului sa-i prezinte lista firmelor care au primit bani de la buget incepand din ianuarie 2009 pentru a putea face o corelatie intre finantarile unor companii pentru campania PD-L si contractele lor cu statul.

Liberalul a declarat miercuri ca, in calitate de presedinte al Comisiei economice din Senat, a decis sa solicite Guvernului "o seama de informatii privind finantarea investitiilor publice incepand cu 1 ianuarie 2009 si pana la sfarsitul primului trimestru al anului 2010".

"Pe scurt, de la 1 ianuarie 2010 dorim sa cunoastem lista tuturor companiilor care au beneficiat de sume de la buget, care au castigat licitatii bugetare, pe toti ordonatorii de credite din ministere, inclusiv regiile autonome si companiile nationale aflate in subordinea acestora", a afirmat Vosganian.

Fostul ministru a explicat ca pentru finantarile acordate exista la Minister un centralizator in care este specificat fiecare beneficiar cati bani a primit din fondurile publice.

El a precizat ca Guvernul are termen de 10 zile pentru a prezenta aceste informatii, urmand ca senatorii Comisiei economice ca poata face o analiza ulterioara comparand listele primite de la Executiv cu datele legate de sustinatorii financiari din campaniile electorale.

"Vom trage propriile noastre concluzii", a adaugat Vosganian, precizand ca refuzul Guvernului de a prezenta datele cerute de Comisie "are incidente de natura penala".

Vicepresedintele PNL a argumentat ca in cele doua campanii care s-au desfasurat in 2009, a obsevat o implicare "cu totul neobisnuita de resurse financiare fata de celelalte campanii". "Disponibilitatea pe care mediul de afaceri o are de a sustine unele partide politice aflate la guvernare poate sugera ca riscam, si pe fundalul crizei economice, sa consolidam o anumita oligarhie economico-politica", a semnalat Vosganian.

Pe de alta parte, senatorul PNL a precizat ca a trimis Curtii de Conturi o solicitare in "chestiunea patinoarului acoperit de la Brasov Curtea de Conturi sa demareze verificari cu privire la motivele majorarii de peste 4 ori in termeni nominali a valorii de executie pentru obiectiul Patinoar acoperit Municipiul Brasov".

Conducerea PNL a decis in urma cu cateva saptamani constituirea unei comisii de ancheta, la Senat, pentru a analiza relatia dintre sponsorii PD-L din 2009 si contractele cu statul obtinute ulterior de acestia. Liberalii au convenit, apoi, ca aceasta ancheta se se desfasoare in cadrul Comisiei economice, condusa de vicepresedintele PNL Varujan Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Varujan Vosganian, #Comisie economica Senat, #firme bani stat , #stiri Varujan Vosganian