Vasile Avram, achitat in dosarul coruptiei din arbitraj

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 23:06
2492 citiri
Vasile Avram, achitat in dosarul coruptiei din arbitraj

Fostul sef al arbitrilor, Vasile Avram, omul de afaceri Sorin Terbea si ceilalti inculpati din dosarul de coruptie din arbitraj au fost achitati, potrivit deciziei luate miercuri de Curtea de Apel Bucuresti, hotararea nefiind insa definitiva.

Surse oficiale au declarat, miercuri seara, ca toate persoanele judecate in dosarul coruptiei din arbitraj au fost achitate de instanta pentru acuzatiile aduse de Directia Nationala Anticoruptie.

Judecatorul a decis si ridicarea sechestrelor puse pe bunurile inculpatilor si a altor masuri dispuse in dosar.

Hotararea de miercuri a Curtii de Apel poate fi atacata cu recurs la instanta suprema.

In octombrie 2011, Vasile Avram, fost presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru luare de mita in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura directa cu o infractiune de coruptie, iar omul de afaceri Sorin Ioan Terbea, pentru dare de mita in forma continuata.

In acelasi dosar au fost judecati Adrian Penciu, avocat in Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu o infractiune de coruptie, Vasile Constantin Chiorean, receptioner la un hotel din Tirgu Mures detinut de o societate controlata de Terbea, acuzat de complicitate la dare de mita si la luare de mita, precum si Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mita si la luare de mita, ambele in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 21 mai 2011, in conditiile exercitarii atributiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Targu Mures - Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Terbea suma de 19.000 de euro in scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Tirgu Mures, la jocurile editiei de campionat 2011-2012.

"In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Targu Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan. Elicopterul respectiv a fost pilotat de inculpatul Iacobescu Nicolae si inchiriat, in acest scop, de o societate comerciala controlata de inculpatul Terbea Sorin Ioan, costul acestui transport fiind de aproximativ 3.000 de euro", notau procurorii, in documentul citat.

Suma de 19.000 de euro i-a fost data lui Vasile Avram prin intermediul lui Nicolae Iacobescu si Vasile Constantin Chiorean, au precizat procurorii.

De asemenea, potrivit procurorilor, in 26 septembrie, in conditiile in care Vasile Avram era cercetat in stare de arest preventiv in acest dosar penal, avocatul acestuia, Adrian Penciu, i-a dat un exemplar fals al unei hotarari din 21 ianuarie 2011 a Biroului Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor, care a fost semnat de Avram.

"Hotararea prevedea ca delegarea arbitrilor pentru meciurile de fotbal din Liga I sa se realizeze de catre o alta persoana decat Avram Vasile, incepand cu returul sezonului 2010 - 2011. In aceasta modalitate, Penciu Adrian a incercat sa il exonereze de raspunderea penala pe Avram Vasile prin constituirea unor probe care nu sunt veridice", potrivit procurorilor anticoruptie.

Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 22.000 de euro apartinand lui Vasile Avram, in vederea confiscarii.

In 25 septembrie, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a lui Avram si Terbea, ei fiind eliberati in 21 noiembrie.

Procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala in acest dosar a lui Serban Alexandru pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu o infractiune de coruptie, "intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor pentru care s-a inceput urmarirea penala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Vasile Avram achitat, #Vasile Avram CCA DNA, #Vasile Avram DNA achitat , #arbitri