Vasile Blaga demisioneaza de la sefia PNL, dupa ce a aflat ca e urmarit penal de DNA

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 13:11
16298 citiri
Vasile Blaga demisioneaza de la sefia PNL, dupa ce a aflat ca e urmarit penal de DNA
Foto: Digi 24 TV

Vasile Blaga a anuntat, miercuri, ca isi depune demisia din functia de co-presedinte al PNL si sef al campaniei partidului, si nici nu va mai candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie, ca urmare a faptului ca a fost pus sub urmarire penala de DNA.

"In urma acuzatiilor care mi s-au adus astazi, imi voi dovedi nevinovatia in fata institutiilor abilitate. Eu insumi sunt garantul respectarii Statutului PNL si a tuturor deciziilor partidului. Nu pot sa cer colegilor mei sa respecte criteriile de integritate, iar eu sa nu o fac.

Ca atare, voi actiona in consecinta si imi depun demisia din functia de co-presedinte al Partidului National Liberal si din cea de sef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an", a anuntat Vasile Blaga, conform unui comunicat postat pe site-ul PNL.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a transmis, miercuri, pe Facebook ca gestul lui Blaga este "un exemplu de onoare" si ca regreta situatia prin care trece "colegul si prietenul sau".

"Regret situatia deloc confortabila in care se afla colegul si prietenul nostru, dl copresedinte Vasile Blaga, si am totala incredere in prezumtia de nevinovatie", a transmis Gorghiu.

Cine va conduce PNL

In acest moment, nu se stie ce se va intampla cu conducerea partidului. E posibil sa fie numit un alt copresedinte din partea vechiului PDL sau sa ramana Alina Gorghiu presedinte unic. E putin probabil ca liberalii sa organizeze un congres inainte de alegerile parlamentare.

Surse citate de Digi24 au declarat ca toti fostii lideri ai aripii PDL din actualul PNL au fost convocati de urgenta pentru joi, la Bucuresti, unde va avea loc o sedinta legata de acest subiect. Acestia vor veni cu o propunere pentru postul de copresedinte al PNL, ramas vacant, cele mai mari sanse avandu-le Gheorghe Falca si Catalin Predoiu, potrivit News.ro.

Dupa fuziunea PDL si PNL, conducerea noului partid este asigurata de doi co-presedinti, Alina Gorghiu din partea fostului PNL si Vasile Blaga din partea fostului PDL.

Pe de alta parte, Vasile Blaga a fost anuntat, marti, drept candidat al partidului din partea Organizatiei PNL Timis, fiind pozitionat pe primul loc al listei de la Senat. Totusi, potrivit criteriilor de integritate ale partidului, adoptate in decembrie 2015, pe listele de candidati nu se pot afla persoanele care se afla in arest preventiv, arest la domiciliu sau control judiciar pentru fapte comise cu intentie.

De altfel, intr-un comunicat postat ulterior pe site-ul PNL, se precizeaza ca "Vasile Blaga l-a informat pe presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, ca nu isi va depune candidatura pentru un nou mandat de parlamentar".

"In zilele urmatoare va avea loc o reuniune a conducerii partidului in care se va stabili cea mai buna varianta de urmat in contextul demisiei domnului Vasile Blaga", se mai arata in comunicatul PNL.

Vasile Blaga este urmarit penal pentru trafic de influenta intr-un dosar in care mai apare si Gheorghe Stefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamt.

Procurorii DNA spun ca Vasile Blaga si Gheorghe Stefan ar fi cerut "un procentaj cuprins intre 10 si 25% din valoarea fiecarui contract astfel incheiat" de anumite firme cu o companie din domeniul energetic, primind pentru ei si pentru formatiunea politica din care faceau parte suma totala de aproximativ 25.000.000 de lei.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Blaga demisie presedinte PNL , #demisie
Comentarii
Poza cop4you
cop4you
rank 5
Vasile Blaga demisioneza; un gest onorabil, de urmat
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5