Blaga: Austria sprijina intrarea Romaniei in Schengen

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 20:54
1234 citiri

Vasile Blaga nu a fost prezent la sedinta Colegiului Director al PD-L de joi seara pe motiv ca participa la Conferinta inaugurala a Academiei Internationale Anticoruptie, cu sediul la Laxenberg.

Romania are sprijinul Austriei pentru intrarea in spatiul Schengen, iar in acest sens exista o buna colaborare intre ministerele de interne din cele doua tari, a declarat joi ministrul roman al administratiei si internelor Vasile Blaga.

"Am discutat problema romanilor din Austria, cu ocazia reuniunii de aici. Infractionalitatea noastra nu este nici pe departe pe primul plan, fata de infractionalitatea celorlalti cetateni straini. Ceea ce este extrem de important este ca avem o buna colaborarea politienesaca cu partenerii austrieci. Austria ne sprijina sa intram in spatiul Schengen, de asemenea Polonia si Germania.

Din punctul de vedere al politicii unice de migratie Romania impartaseste punctul de vedere al Austriei. Chiar daca si la noi numarul celor care au cerut azil in Romania s-a dublat in 2009 fata de 2008, totusi este un numar mic si nu va creste rapid, tinand cont ca nivelul salariilor este mic.

Totusi, trebuie sa spun ca noi vom fi clar, din pozitia in care ne gasim, tara de destinatie. Noi credem ca in acest moment legislatia europeana este cuprinzatoare si nu ar trebui modificata", a declarat pentru Vasile Blaga.

Ministrul a spus, referitor la cazurile de repatriere a romilor, ca "Romania nu poate accepta sub nici o forma o stigmatizare a unei etnii intregi, care sa fie facuta responsabila de toate de actele de infractionalitate".

"Am verificat foarte atent toate repatrierile facute in Romania. Multe s-au facut voluntar. Au primit bani sa vina in Romania. Eu nu sunt de acord cu acest tratament, dar daca acestia accepta bani, asta este situatia. Insa trebuie precizat ca cei returnati nu figurau in bazele de date ale nici unei tari cu acte de infractionalitate si aveau documente de calatorie in regula", a subliniat ministrul Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Blaga Ministru Interne, #Blaga ministru , #ministru Interne