Blaga neaga ca ar fi abuzat vreodata de coloana oficiala (Video)

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 15:08
2034 citiri
Blaga neaga ca ar fi abuzat vreodata de coloana oficiala (Video)
Foto: Digi 24 TV

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a dat, marti, primele declaratii cu privire la scandalul public legat de folosirea abuziva a coloanelor oficiale de catre demnitari, declansat dupa moartea politistului Bogdan Gigina.

Politistul si-a pierdut viata in urma cu doua saptamani in timp ce deschidea coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea, actualul ministru de Interne. Aflat pe motocicleta, noaptea, pe ploaie si la o temperatura scazuta, politistul in varsta de 28 de ani a fost obligat de superiorii sai sa conduca cu mare viteza si a cazut intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala, iar la scurt timp a murit.

Cazul politistului mort: DNA, invitata sa ancheteze abuzul de coloane oficiale. Ce risca Oprea

Cazul politistului mort: Ce a spus la Parchet soferul lui Oprea (surse)

Ce are de ascuns procurorul general Nitu? Ce ii datoreaza lui Gabriel Oprea?

Vasile Blaga a fost intrebat de jurnalisti daca in perioada in care a ocupat functia de ministru de Interne a folosit coloana oficiala.

"Eu am explicat cu coloana oficiala. Eu am folosit ori de cate ori au venit colegi de-ai mei in vizita oficiala in Romania (...) Iar deplasari cu antemergatori am avut ori de cate ori am fost chemat de seful statului, care e seful CSAT, dar in rest nu", a sustinut Vasile Blaga marti, la iesirea de la DNA unde a fost audiat ca martor in unul dintre dosarele Elenei Udrea.

Parchetul Capitalei cerceteaza imprejurarile in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina. In dosar a fost audiat in calitate de martor si Gabriel Oprea, actualul ministru de Interne.

Conform legii, singurii demnitari care au dreptul la coloana oficiala sunt presedintele Romaniei, premierul si presedintii celor doua camere parlamentare, in timp ce alti oficiali pot folosi coloana oficiala doar in situatii de urgenta, bine justificate.

Conform probelor depuse la dosar, Gabriel Oprea a folosit anul acesta de 1.500 de ori coloana oficiala pusa la dispozitie de MAI.

Cazul politistului mort: Inspectia Judiciara s-a autosesizat

Traian Basescu: Oprea trebuia sa demisioneze. Probabil a mers la restaurant, la nunti cu coloana

Peste 1.000 de persoane au cerut in strada demisia lui Gabriel Oprea, pe care l-au facut raspunzator de moartea lui Bodgan Gigina, iar Opozitia a depus motiune simpla si l-a chemat pe vicepremier in Parlament sa dea explicatii, dupa ce s-a aflat ca in seara in care a murit tanarul politist Gabriel Oprea mergea spre casa.

La randul sau, vicepremierul a declarat ca nu a incalcat niciodata prevederile legii si ca nu a facut mai mult decat predecesorii sai.

Oprea, dupa audierea la Parchet: Am muncit de dimineata pana seara, am avut multe deplasari

Patriarhul Daniel se plimba cu escorta Politiei. Dar catolicii si musulmanii au coloana oficiala?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Blaga coloana oficiala, #Oprea coloana oficiala, #Oprea politist mort , #ministru Interne