Blaga: Nu a fost niciun jaf la Dezvoltare, nu este adevarat ce a spus Udrea

Marti, 01 Iunie 2010, ora 20:05
4014 citiri
Blaga: Nu a fost niciun jaf la Dezvoltare, nu este adevarat ce a spus Udrea

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a contrazis-o marti pe colega lui de guvern, Elena Udrea, care a vorbit recent despre jafurile de la Ministerul Dezvoltarii. Blaga ii reproseaza lui Udrea ca nu a mers pana la capat cu explicatiile.

"Nu a fost niciun jaf la Dezvoltare din bani publici, nu este adevarat ce a spus Udrea. Si nu incercati sa ma faceti sa imi stric relatiile cu doamna Udrea ca nu o sa se intample asta. Insa pot sa-i reprosez ca nu a mers pana la capat cu explicatiile. (...) Nu sunt de acord cu toate afirmatiile doamnei Udrea. Nici pe departe. Pentru ca nu a dus pana la capat unele explicatii, putea foarte simplu sa si explice despre ce e vorba", a precizat ministrul de Interne la Antena 3.

Vasile Blaga a reiterat ideea ca este mandru de ceea ce a facut in timpul cat a condus Ministerul Dezvoltarii.

"Eu sunt mandru de cum am condus acel minister si s-au realizat cele mai multe case cat am fost eu. S-au construit 100 de sali de sport cu 40% mai ieftine decat in 2008. Si, in plus, daca era jaf, orice demnitar daca are indicii sa se duca sa sesiseze, dar nu exista", a mai spus acesta.

El a adaugat ca si-a spus punctul de vedere in legatura cu activitatea ministerului in mandatul sau si in sedinta Colegiului Director al PD-L din 31 mai. "De fiecare data mi-am spus punctul de vedere. Si in Colegiul Director, duminica. Am prezentat foarte clar toate programele din Ministerul Dezvoltarii si n-am avut nicio problema. (...) Dna Udrea mi-a spus ca se referea la cu totul altceva", a explicat secretarul general al PD-L.

"PD-L nu a mintit deloc in campania pentru prezidentiale"

Despre masurile de austeritate, ministrul Blaga crede ca existau doua variante: fie sa mareasca taxele si impozitele, fie sa scada salariile si pensile.

"Masurile sunt luate pentru ca incasarile statului erau mult depasite de consum", a explicat Blaga.

Acesta a declarat ca PD-L "nu a mintit deloc in campania pentru prezidentiale", apreciind ca afirmatiile colegilor sai Radu Berceanu si Sebastian Vladescu privind "minciunile" guvernantilor, vizau probabil ansamblul masurilor luate in ultimii 20 ani sau guvernarea PNL.

"Nu stiu la ce s-a referit efectiv domnul Berceanu, pentru ca nu am mintit deloc in campania electorala. Dimpotriva, am luat masuri care unii spuneau ca ar duce la pierderea alegerilor prezidentiale. Anul trecut s-au luat masuri nu foarte iubite de salariatii bugetari, de a pleca in concediu neplatit. Deci nu stiu la ce s-a referit domnul Berceanu, probabil la ansamblul masurilor luate in ultimii 20 ani, care a dus la dezechilibre bugetare extraordinare", a comentat secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, afirmatia ministrului Transporturilor Radu Berceanu, potrivit caruia "s-a mintit prin omisiune" in campania electorala.

El a adaugat ca ar trebui intrebat Radu Berceanu "ce adevaruri nu au fost spuse". "Am facut parte din guvernul coalitiei PDL-PSD anul trecut si puteti sa-i intrebati pe colegii din PSD, nu cred ca am mintit cu ceva. Am fost impreuna in Guvern", a mai spus Blaga.

In privinta ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, care a sustinut ca romanii nu mai trebuie mintiti in legatura cu situatia economica, asa cum s-a intamplat pana in 2009, liderul PD-L a explicat.

"Eu inteleg altfel ce a spus d-nul Vladescu: Acest Guvern putea sa nu ia masurile care se impun, putea sa mai stea sase luni. Nu e vorba de mintit, pentru ca pana la urma nu s-a mintit. (...) Vladescu nu a fost de acord cu masurile luate de guvernul PNL si a plecat. Cred ca el s-a referit la ansamblul de masuri luate in acesti ani. Acel an, 2008, in care dansul a plecat din Guvern, s-a incheiat cu o crestere economica de 8% si un deficit bugetar incredibil, de peste 5%", a afirmat Blaga.

Cat despre ministerul pe care il pastoreste, Blaga spune ca "vestea buna e ca Romania va intra anul viitor in spatial Schengen, in martie".

In MAI, nu se vor face angajari, desi exista deficit la ordine publica, dar locurile libere vor fi acoperite din resurse din minister.

"Prin masurile luate o sa asiguram veniturile necesare. Spuneam ca o sa fie bine pentru ca multi dintre noi aveam convingerea clara ca economia isi va reveni. Insa, eu nu am facut nicio promisiune pe care sa nu o onorez", a mai spus Blaga.

"Nu am stiut de afacerile ginerelui meu"

Ministrul sustine ca nu stia nimic de afacerile sotului fiicei lui. "Imi pare rau, dar nu am stiut de afacerile ginerelui meu", a spus Blaga.

Ginerele ministrului Blaga a incasat intr-un singur an zece milioane de euro de la stat pentru activitati de paza si protectie, potrivit presei.

"Faptul ca are activitate privata nu ma deranjeaza, dimpotriva, nu-i doresc sa lucreze la stat. Faptul ca are activitate in aceasta zona, a firmelor de paza si ordine, din nou nu ma deranjeaza. Faptul ca a participat, alaturi de alte doua firme, la doua licitatii, ma deranjeaza. I-am spus ca atata timp cat am functie publica sa nu mai participe la nicio astfel de licitatie pentru ca e interpretabila si, pe cat posibil, sa se retraga din cele doua licitatii. Partea lor e foarte mica", a spus Blaga.

Ministrul a precizat ca i-a cerut ginerelui sau sa se retraga din contractul castigat imediat ce a aflat, "in urma cu vreo trei saptamani".

Ionut Rudeanu, ginerele ministrului Vasile Blaga, este patronul unei firme de paza care a devenit, in ultimul an, preferata mai multor companii de stat.

Din aprilie 2009 pana in mai 2010, firma a castigat contracte in valoare de aproape 40 de milioane de lei din afaceri cu institutii aflate in subordinea a doi dintre cei mai importanti colegi de partid ai lui Blaga, Adriean Videanu, ministrul Economiei, si Radu Berceanu, ministrul Transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vasile Blaga ministru, #Elena Udrea ministru , #ministru Interne