Vasile Lincu: Sistemul de coruptie din vami, patronat de PD-L (Video)

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 11:55
7611 citiri
Vasile Lincu: Sistemul de coruptie din vami, patronat de PD-L (Video)
Foto: Antena 3

Regina din vami, adica beneficiarul final al coruptiei din aceasta zona, este PD-L, de fapt mai multe persoane din partid, acuza liderul sindical Vasile Lincu.

Intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri, Lincu a declarat ca sistemul de coruptie din vami este patronat de PD-L si a facut acuzatii privind numirea lui Vasile Blaga ca director la Directia Vamala Oradea, afirmand ca a intrat fraudulos in ANV.

Liderul sindical sustine ca "Regina" este de fapt un personaj colectiv, beneficiarul final, adica persoanele care pot decide in fapt numirea unor sefi de vama si directori.

"Regina este beneficiarul final, adica mai multe persoane care au decis in fapt. Beneficiarul final este reprezentat de acele persoane care pot decide in fapt numirea unor sefi de vama. Cei care decid in fapt nu sunt aceiasi care decid si in drept. Este foarte clar ca la aceasta data controlul total asupra tot ce se intampla in vama si beneficiarul final este PD-L", a spus Lincu.

Lincu l-a acuzat pe Vasile Blaga, fost ministru de Interne, ca a controlat vamile prin omul lui de incredere, Eugeniu Petrescu.

"Blaga, in calitate de prefect, nu putea sa desfasoare alta activitate si s-a gandit sa isi asigure viitorul. Dupa terminarea mandatului de prefect a devenit directorul vamii Bihor, iar adjunct i-a devenit Marius Ungureanu. Acesta a fost numit, ulterior, seful autoritatii vamale. Eugen Petrescu, care a fost pus sub acuzare, avea legatura directa cu Vasile Blaga, iar acest fapt a fost confirmat. Blaga l-a desemnat pe domnul Petrescu sa se ocupe de ce se intampla in vama, desi acesta (Petrescu n.red.) nu a lucrat niciodata in vama", a spus Lincu, intr-o conferinta de presa organizata miercuri.

Pentru dovezi Vasile Lincu i-a trimis pe jurnalisti la Sorin Blejnar, Eugen Petrescu si Vasile Marica.

"Tot ce inseamna numire in vama tine de Eugen Petrescu, iar fiica acestuia a fost numita consilier la Radu Margineanu (fost sef la ANV n.red.). Aceste trei persoane pot sa va dea si dovezi: Sorin Blejnar, Eugen Petrescu si Vasile Marica. Se stie ca directori din autoritatea nationala a vamilor si ANAF au coabitat de-a lungul timpului cu cei de la PD-L", a declarat Lincu.

Cine sunt Eugen Petrescu si Radu Traian Marginean?

Numele lui Eugen Petrescu a aparut in dosarul spagilor din vami. In luna februarie surse judiciare sustineau ca acesta ar fi intermediat mita dintre seful Autoritatii Vamilor, Radu Traian Marginean, si sefa Vamii Halmeu, Nicoleta Dobrescu.

Scandalul de la Vama Halmeu duce pana la membri PD-L

Totul a inceput de la un denunt al Nicoletei Dobrescu, fost director interimar la Punctul Vamal de la Halmeu, care a acuzat faptul ca omul de afaceri Liviu Florian i-a cerut bani pentru a o ajuta sa-si mentina postul.

Acesta i-ar fi cerut 130.000 de euro pentru a-l influenta pe seful Autoritatii Vamale, Traian Margineanu, astfel incat sa o numeasca director la Punctul Vamal Halmeu.

Mandatul de director interimar al Nicoletei Dobrescu a expirat in 2010, iar Florian ar fi cerut din nou bani, insa au intrat pe rol procurorii DNA.

"Influenta a fost una reala, intrucat in data de 29 septembrie 2009, Nicoleta Dobrescu, in urma unui interviu care nu a fost anuntat legal, nu a fost sustinut un concurs, ci a fost o intalnire programata de catre inculpatul Florian Liviu, prin intermediul lui Eugeniu Petrescu, intalnire pe care inculpatul Florian Liviu i-a facilitat-o invinuitei Dobrescu Nicoleta sa o aiba cu Marginean Radu Traian. In urma acestei intalniri, in care s-au facut niste promisiuni, Dobrescu Nicoleta a fost delegata prin ordin al sefului ANAF, (Sorin Blejnar - director general ANAF - n.n.) in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu", se arata in decizia instantei din Satu Mare.

Eugeniu Petrescu, originar din Bucuresti, este membru al PD-L Bucuresti. Procurorul DNA Oradea care a cerut arestarea lui Liviu Florian arata ca suma de 430.000 de euro a fost solicitata "in numele unui partid politic si a unui sef de institutie care a lasat sa se inteleaga ca delegarea si numirea intr-o functie publica se face doar pe criterii politice si nu de competenta".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Vasile Lincu regina vami, #Vasile Blaga regina vami , #vama
Comentarii
Poza patriot
patriot
rank 1
Toata lumea banuie asta, altfel de ce bashinovici l-ar lovi asa de frecvent si mortal? Desigur insa ca Bleaga a varat multi din bani in partidul PDL si mai stie si secrete de conturile chiorului!
Poza Theman
Theman
rank 5
,, banuieste ca Vasile Blaga ar putea fi "Regina" din vami,, .... banuieste ?