Wikileaks: Blaga, despre Vanghelie: E unealta lui Catalin Voicu

Luni, 28 Martie 2011, ora 13:42
3027 citiri
Wikileaks: Blaga, despre Vanghelie: E unealta lui Catalin Voicu
Foto: Arhiva

Vasile Blaga spunea in 2009 ca Marian Vanghelie nu este decat o unealta a unei grupari din umbra, formata din oficiali ai Ministerului de Interne, inclusiv "generalul Voicu", potrivit unei telegrame transmise de Ambasada SUA la Bucuresti si data publicitatii de Wikileaks.

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga apare intr-una dintre cablograme referindu-se la o "clica din umbra" formata din oficiali din acest minister precum "generalul Iliescu, Toma Zaharia si "generalul Voicu (pe care Vanghelie a incercat sa-l promoveze in functia de ministru al Internelor)".

"Ei sunt adevaratii sefi, Vanghelie va ramane intotdeauna doar cel care plateste in locul lor", mai explica Blaga, conform notei diplomatilor americani destinata Departamentului de Stat de la Washington, obtinuta de Wikileaks, publicata de Kamikaze si preluata de Mediafax.

In aceeasi telegrama Wikileaks, Blaga, pe atunci secretar general al PD-L si coordonator al campaniei partidului pentru europarlamentare, semnaleaza "transformarea" lui Vanghelie in "jucator-cheie" al PSD si ii acuza pe adversarii politici de intentii de fraudare a scrutinului pentru Parlamentul European.

De asemenea, Blaga ii caracterizeaza si pe doi dintre liderii PNL. Despre Ludovic Orban spune ca este "nerabdator" sa ii ia locul lui Crin Antonescu. "Amandoi sunt ingrozitori. Orban ar trebui arestat pentru depasirea bugetului ministerului cu peste 600 de milioane de euro. Antonescu este un excelent vorbitor, dar este lenes si lucreaza numai doua ore pe zi, si asta daca are chef", afirma Blaga in discutiile cu oficialii de la Ambasada SUA la Bucuresti.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Blaga Wikileaks, #Blaga Vanghelie Wikileaks, #Crin Antonescu Wikileaks , #ministru Interne
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Antonescu este un excelent vorbitor, dar este lenes si lucreaza numai doua ore pe zi, si asta daca are chef
Poza Vulturul-Brancovenesc
Vulturul-Brancovenesc
rank 5
Asa sunt perceputi liderii opozitiei la Wasington. Ceea ce rezulta este ca in cazul cocotarii acestor marionete in fruntea bucatelor perceptia Americii fata de Romani va fi pe masura.