Blaga: Acest partid nu mai functioneaza, e nevoie de o schimbare

Sambata, 14 Mai 2011, ora 17:32
2039 citiri
Blaga: Acest partid nu mai functioneaza, e nevoie de o schimbare

Vasile Blaga, ultimul dintre cei trei candidati la sefia PD-L care si-a prezentat motiunea in fata delegatilor prezenti la alegerile care au loc, sambata, la Palatul Parlamentului, a sustinut in discursul sau ca acest partid nu mai functioneaza, are nevoie de o schimbare la varf si de o mai larga deschidere fata de electorat, dar si de discutii pe teme de interes national cu Opozitia.

In uralele simpatizantilor sai, Blaga si-a prezentat principalele idei din motiunea intitulata "O Romanie dreapta, o Romanie europeana".

"Am spus in urma cu cateva luni ca daca in acest partid lucrurile nu vor merge bine, voi candida. Timpul scurs de atunci m-a convins sa o fac. Acest partid nu functioneaza si o stiti la fel de bine si dumneavoastra, cei din sala, si celelalte mii de colegi care din cauza unei hotarari nedrepte a BPN nu au putut veni la aceasta intalnire", a atacat Blaga inca de la inceput tabara adversa.

El a continuat sustinand ca PD-L are nevoie de "o schimbare, de un nou inceput, de o noua strategie", absolut necesare pentru a putea castiga alegerile si continua guvernarea dupa 2012.

"Daca nu castigam, restul nu mai conteaza", a atentionat Blaga, explicand ca masurile bune luate de Guvernul Boc vor fi risipite, iar cetatenii isi vor pierde increderea ca vor putea trai mai bine.

"Alegerile nu sunt usoare, se mai aprind spiritele, se mai raspund la intrebari(...) Sunt discutii intre colegi, noi nu suntem adversari. Eu nu merg pana la a spune ca am inamici in politica, am adversari in politica. Dar ei sunt in USL. Uitati-va ce discursuri revansarde au si nici macar nu au luat puterea!", a mai spus Vasile Blaga.

Acesta a rememorat cateva dintre momentele de la alegerile precedente din partid, cu precadere momentul 2000, cand Petre Roman a "pierdut catastrofal alegerile, pentru ca niciunul nu a avut curajul sa ii spuna ca nu sare de 3% in sondaje si ne-a trecut cartusul pe la ureche".

"Candidez pentru ca vreau sa ofer o alternativa, o solutie romanilor", a mai clamat el, acuzand ca in PD-L nu se mai face politica de partid si nu se mai iau decizii.

"Principala decizie pe care o luam de ani de zile e sa nu luam nicio decizie. Noi nu mai avem dezbateri politice intre noi, nu s-a mai luat de nu stiu cand o decizie politica in Modrogan!", a mai acuzat Blaga, puternic aplaudat de sustinatorii sai.

El i-a atentionat pe toti delegatii sa se gandeasca bine ce au de facut pentru a castiga alegerile din 2012.

"Partidul se comporta ca un tren care merge in viteza catre un pod rupt, daca nu schimbam macazul vom avea un accident. Si nu va fi nu numai al nostru, ci si al milioanelor de romani care au crezut in noi", a mai afirmat Vasile Blaga.

A recunoscut meritele guvernului Boc

Acesta a recunoscut meritele guvernului condus de Emil Boc, care in ultimii ani a scos Romania din criza, dupa ce "guvernul Tariceanu si-a batut joc de stat".

"Am luat masurile care trebuiau, toti am sustinut aceste masuri de reforma si bine am facut", a mai spus el, admitand ca partidul a platit scazand dramatic in sondaje si asta si din cauza ca nu a avut dezbateri interne si nu a stiut sa comunice cu populatia.

"Motiunea mea difera fundamental fata de celelate prezentate. Acest partid, cel mai puternic din Romania, trebuie sa depuna eforturi pentru a reconstrui relatia polic-cetatean. Cei mai urati oameni din tara asta sunt polticienii", a mai remarcat Blaga.

El a criticat si lipsa de transparenta in luarea unor decizii interne in partid, cum ar fi numirile in functii.

"Daca mie, secretar general, nu imi arata nimeni de trei ani cum se fac ele... Eu nu sunt partas la aceste numiri", a mai spus Blaga, puternic aplaudat de sustinatori, adaugand ca exista foarte multi oameni capabili in partid care ar putea ocupa functii in aparatul guvernamental pe criterii de competenta.

"Trebuie sa schimbam politicile de comunicare, si in exterior si in interiorul partidului. Trebuie sa ne comportam ca in perioada 2001-2003 (...) Acum avem oameni care se pricep la toate, dar nu se pricep la nimic! (...) Daca acest partid nu e in stare sa puna patru guverne, sa plece acasa!", a mai declarat acesta.

Blaga a criticat numirea in functie a unor "oameni luati de pe strada, care nu ne-au adus puncte".

"Noi putem accepta pe o perioada scurta un ministru tehnocrat, dar ceilalti sa fie politicieni, sa nu se poata autonomiza fata de noi", a mai spus Blaga.

Mai mult, el s-a declarat impotriva realizatrii unor aliante pre-electorale, dar favorabil discutiilor cu Opozitia.

"Suntem un partid puternic care trebuie sa plece singur in alegeri, nu avem cadouri de facut. Aud de constructii extraordinare pe la toamna, dupa ce pica bruma. Sunt de acord cu aliante post-electorale, dar pe subiecte de interes national tre sa discutam si cu Opozitia, astfel nu se poate", a mai declarat Blaga.

In incheiere, Vasile Blaga a afirmat ca partidul va ramane unit si ca va lupta pentru unitatea lui, atragand atentia inca o data ca adversarii sunt in afara PD-L.

"Ne batem cu cel mai puternic conglomerat politic si mediatic! Nu cu PSD si PNL, ci cu toti impreuna!", a mai afirmat Blaga, subliniind ca PD-L va trebui sa beneficieze de pasul gresit facut de PNL catre PSD si sa depuna toate eforturile pentru a aduce aproape de PD-L toate fortele de dreapta din Romania.

"Iubiti acest partid asa cum il iubesc eu, pentru ca merita!", a incheiat Blaga in ropote de aplauze.

Sorin Funzaverde: Daca nu castigam in 2012, USL va spulbera tot ce am facut

Cel mai puternic sustinator al lui Vasile Blaga, Sorin Funzaverde, a declarat in discursul sau ca PD-L nu mai este un partid functional, desi este cel mai puternic de pe scena romaneasca.

"Credem intr-un stat puternic, partener cu comunitatile locale, credem in subsidiaritate si intr-o reala descentralizare, dar acum avem un buget la fel de centralizat ca pe vremea lui Vacaroiu.(...)

Daca nu vom castiga localele, nu vom castiga nici parlamentarele si tot ce cu foarte multa truda a realizat Emil si guvernul va fi spulberat de USL in cateva saptamani, tot ce guvernul nostru a realizat, si pentru care trebuie felicitat si criticat", a spus Frunzaverde.

In plus acesta a atentionat ca partidul s-a decredibilizat si a scazut dramatic in sondaje, asa cum niciun partid din Romania nu a scazut intr-un an, de la 34% la 17%.

"Recastigarea increderii publice nu se face asteptand. Partidele au datoria sa reactionze, sa propuna si alte constructii politice", a mai spus Sorin Frunzaverde, propunand inlocuirea lui Emil Boc cu Vasile Blaga.

Constantin Ostaficiuc: Nu puterm renaste decat cu o echipa in frunte cu Vasile Blaga

Constantin Ostaficiuc a vorbit despre o renastere a PD-L precum cea a pasarii Phoenix, spunand ca aceasta nu poate avea loc decat cu Vasile Blaga la conducere.

"Vin din Timisoara si traiesc drama PNTCD, este un 'deja vu', il vad acasa impreuna cu colegii mei. Sa nu uitam ca la 1 decembrie 2009 noi am intors in favoarea noastra trendul unei batalii politice, la prezidentiale. Ieri in Timisoara, azi in toata tara!", a declarat Ostaficiuc, cerand delegatilor sa intoarca si situatia interna din PD-L si sa il voteze pe Vasile Blaga.

Mihaela Popa: Blaga este un om credibil

Senatorul Mihaela Popa a vorbit cu multa caldura despre candidatul pe care il sustine. "Suntem astazi cel mai puternic partid. Echipa lui Vasile Blaga indrazneste sa propuna schimbarea si invinge! Vasile Blaga este un om credibil, consecvent, ferm care are puterea de a schimba!", a declarat aceasta.

Cristian Boureanu: PD-L s-a baronizat

Cristian Boureanu a atacat foarte dur echipa guvernamentala condusa de Emil Boc, acuzand ca "partidul a gresit cand si-a numit o parte din ministri, s-a baronizat!".

Boureanu a sustinut ca actuala echipa de conducere a PD-L nu mai functioneaza si este nevoie de o schimbare la varf, de aceea este nevoie de inlocuirea lui Emil Boc cu Vasile Blaga.

Cezar Preda: Nu am facut blat cu Opozitia

Cezar Preda a declarat ca nu este deranjat de pancartele pe care era trecut numele lui Emil Boc. "Nu ma deranjeaza, ma motiveaza (...)Am auzit de azi dimineata numai lucruri bune, numai victorii. Eu nu imi amintesc ca lucrurile astea bune sa fi produs bunastare. (...)

Avem prea multa grandomanie, prea multa ingamfare, prea multa incompetenta acolo unde nu trebuie, ca sa ne mai iubeasca lumea", a declarat Cezar Preda, respingand acuzatiile ca echipa lui Blaga ar fi facut blat cu Opozitia si cu mogulii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Blaga discurs alegeri PDL, #Blaga alegeri presedinte PDL, #Blaga congres PDL , #PDL