Blaga catre Berca si Vreme: Datoriile din alegeri nu le-am facut nici eu, nici Boc

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 07:39
2955 citiri
Blaga catre Berca si Vreme: Datoriile din alegeri nu le-am facut nici eu, nici Boc

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca acuzatiile lansate de cei doi demisionari din partid, Gabriel Berca si Valerian Vreme, nu sunt justificate si ca ambii ar fi trebuit sa aminteasca de datoriile din alegeri pe care le-au lasat la nivelul organizatiei in urma candidaturilor lor, datorii pe care ar putea fi obligati sa le plateasca in urma auditului care va fi dispus la nivelul formatiunii.

"Discutam de o organizatie dintr-un judet mare, 700 de mii de locuitori, Bacaul, care la alegerile generale a scos sub 13 %, 12,8% la Camera si 13% la Senat. Deci, rezultatul prost al partidului de 16%-17% s-a datorat in primul rand acestor organizatii care au scos mult sub media partidului. (...)

Presedintele organizatiei de atunci, domnul Berca si cu prim-vicepresedintele de atunci, domnul Vreme, isi acuza acum organizatia centrala sau locala de blat, dar uita ca ei au condus-o. Domnul Berca a fost promovat, este acum ministru, consilier prezidential. Domnul Vreme spunea ieri (marti - n.red.) si astazi (miercuri -n.red.) ca a plecat din organizatie din urmatoarele motive, desi l-am numit eu dupa Conventie (CNE a PDL din 23 martie -n.red.), pentru ca doreste sa-si ajute primarul din Onesti, UNPR deci PSD si, desigur, nu se mai regaseste in politica partidului.

Cea de acum trei saptamani, probabil. Eu vreau sa le spun ambilor ministri, si domnului Berca si domnului Vreme, ca datoriile din alegerile locale si generale nu le-a facut nici domnul Boc la locale, nici domnul Blaga la generale si le-au facut ei candidand", a declarat presedintele PDL, comentand declaratiile facute in cursul zilei de demisionarii Gabriel Berca si Valerian Vreme.

Vasile Blaga a adaugat ca fostii lideri ai PDL Bacau ar fi trebuit sa aminteasca cel putin de aceste datorii si ca ar trebui sa le achite.

"Eu o sa fac un audit in toate organizatiile. Ar trebui sa-si plateasca obligatiile. Pentru ca acolo sunt niste contracte cu cineva, acolo sunt niste contracte cu cineva de nu mai este lumina aprinsa la sediul organizatiei noastre de acolo. Iar, sa declari, pur si simplu, sa acuzi de blat o viitoare presedinta de organizatie, probabil vom ajunge la concluzia asta luni, care a fost numita prefect tot de domnul Berca, mi se pare un pic prea mult. Adica mi se par lucrurile prea duse in extrem. Si, repet, mie imi pare rau de fiecare om care pleaca, dar fiecare pe drumul lui", a mai declarat presedintele PDL.

Fostul presedinte al filialei PDL Bacau, Gabriel Berca, actual consilier prezidential, si presedintele interimar al organizatiei democrat-liberale de Bacau, deputatul Valerian Vreme si-au dat miercuri demisia din Partidul Democrat Liberal.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Blaga Vreme Berca datorii, #Blaga demisionari PDL, #Vreme Berca demisie PDL , #PDL