Blaga: Cred ca si Guvernul trebuia sa-i ceara lui Kover sa renunte la vizita

Marti, 05 Iunie 2012, ora 16:06
1622 citiri
Blaga: Cred ca si Guvernul trebuia sa-i ceara lui Kover sa renunte la vizita

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, marti, la Oradea, ca se astepta ca si Guvernul sa-i ceara in mod oficial lui Kover Laszlo sa renunte la vizita in tara noastra, "domnul Ponta tot doreste cu atata ardoare sa fie reprezentantul exponential al Romaniei in materie de politica externa".

Prezent marti la Oradea, presedintele Senatului Romaniei, Vasile Blaga, i-a transmis din nou presedintelui Parlamentului ungar, Kover Laszlo, ca vizita sa in Romania nu este oportuna.

Dupa ce, luni, presedintii celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, Vasile Blaga si Roberta Anastase, i-au cerut lui Kover, prin intermediul unei scrisori, sa isi amane vizita in Romania, de aceasta data Blaga a folosit termeni mult mai duri.

"Dupa cum bine stiti, ieri am trimis, impreuna cu presedinta Camerei Deputatilor, o scrisoare catre presedintele Parlamentului Ungariei, in care i-am explicat in termeni extrem de diplomatici si eleganti ca nu trebuie sa intervina in campania electorala din Romania. Am sa spun de aceasta data mai clar ceea ce am spus printre randuri si in acea scrisoare: domnia sa nu este binevenit in aceasta perioada in Romania", a declarat presedintele Senatului Romaniei, Vasile Blaga.

Blaga a precizat si care sunt motivele pentru care vizita lui Kover in Romania nu este oportuna in acest moment. "Domnia sa a facut aprecieri incalificabile la adresa Romaniei si a poporului roman. In plus, domnia sa este implicat in acest moment in doua campanii electorale: intr-una in calitate de presedinte de onoare al PCM si apoi, el se afla intr-o campanie electorala in interiorul partidului domniei sale, FIDESZ, unde este intr-o permanenta disputa cu Viktor Orban, presedintele FIDESZ si premierul Ungariei", a mai spus Vasile Blaga.

Presedintele Senatului a mai declarat ca se astepta ca si Guvernul Romaniei sa-i ceara in mod oficial lui Kover sa renunte la vizita in Romania.

"Eu nu pot sa-l opresc pe presedintele parlamentului ungar sa vina in tara, de aceea am si trimis aceasta scrisoare, cum cred trebuia sa faca si Guvernul, daca domnul Ponta tot doreste cu atata ardoare sa fie reprezentantul exponential al Romaniei in materie de politica externa. Prim-ministrul Ponta i-a cerut premierului ungar sa-si ceara scuze pentru ce a spus presedintele Parlamentului ungar. Ori, eu nu l-am auzit pe Viktor Orban, in actualul lui mandat de premier, facand astfel de aprecieri, la adresa Romaniei, cum a facut Kover, care este dusmanul de moarte al UDMR, caci despre asta este vorba", a mai precizat presedintele Senatului, Vasile Blaga.

Seful Senatului i-a mai transmis presedintelui Parlamentului ungar sa isi rezolve problemele "de acasa". "Domnul Kover nu doreste sa observe eforturile pe care le-au facut politicienii romani in cei 20 de ani pentru a reglementa situatia minoritatilor din Romania, nu numai a celei maghiare, intr-un mod apreciat de toata Europa, ceea ce nu este cazul minoritatilor din Ungaria. Cred ca ar trebui prima data sa-si rezolve problemele de acasa, inainte de a interveni in disputele politice ale comunitatii maghiare din Romania", a conchis Vasile Blaga.

Presedintele Parlamentului ungar a sosit marti intr-o vizita in judetele Mures si Covasna.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Blaga vizita Laszlo Kover Romania, #Blaga presedinte Parlament Ungaria , #PDL