Blaga: Daca Boc era doar premier, schimbam 2-3 guverne si PDL ramanea la 30%

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 09:17
2489 citiri
Blaga: Daca Boc era doar premier, schimbam 2-3 guverne si PDL ramanea la 30%

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti seara, la Constanta, ca daca Emil Boc ar fi fost doar prim-ministru, nu si presedinte al partidului, atunci democrat-liberalii ar fi putut schimba mai multi premieri fara ca scorul partidului sa scada sub 30 la suta la alegeri.

Vasile Blaga si-a prezentat, marti seara, la Constanta, motiunea "Romania dreapta. PDL - politica dincolo de lozinci". In cadrul discursului, el a spus ca partidul trebuie sa conduca guvernul, nu invers, asa cum se intampla in ultima perioada.

"De aceea spuneam ca trebuie sa facem politica in Modrogan pentru ca si noua ni s-a intamplat ce se intampla si la USL-isti - sa le dea Dumnezu sanatate! Nu partidul conduce guvernul, ci guvernul a condus partidul. Am aceeasi parere din 2011: daca vom castiga alegerile generale, presedintele partidului trebuie sa stea in Modrogan si sa cenzureze premierul si ministrii. Daca ma alegeti presedinte de partid si vreti sa fiu si premier, altcineva trebuie sa fie sef de partid in Modrogan", a declarat Vasile Blaga.

El a mentionat ca sunt situatii in care cei care ajung ministrii nu mai respecta programul de guvernare si atunci conducerea partidului trebuie sa le atraga atentia cand gresesc si chiar sa-i schimbe daca se abat de la linia formatiunii.

"Cand unii ajung ministri, cred ca a inceput lumea cu ei si mi-am dat seama ca ei se indeparteaza cu atat mai mult de la programul de guvernare si li se pare ca a inceput lumea cu ei cu cat sunt mai nepregatiti. Eu cand am mers intr-un minister prima grija a fost daca fac fata functiei respective, au venit altii dupa mine, si de la noi, care au inceput sa-si dea cu parerea de a doua zi.

Presedintele partidului trebuie sa stea in Modrogran si sa le spuna ministrilor: Am primit increderea poporului pentru ca am promis asta si asta si cu asta si sunt in programul de guvernare. Daca nu le faceti, ma duc la premier si ii spun sa te remanieze. Daca nu o faci, te remaniez si pe tine, domnule premier, ca iti ridic sprijinul politic" , a spus Vasile Blaga.

Liderul PDL a mai spus ca daca Emil Boc nu ar fi fost presedintele partidului, atunci cand era si prim-ministru, ar fi putut fi schimbat de la guvernare, iar PDL ar fi avut alti premieri si nu ar fi pierdut increderea electoratului.

"Emil Boc mi-e prieten, dar daca noi nu aveam presedintele partidului prim-ministru, am fi putut schimba doua, trei guverne si tot am fi ramas la 30 si ceva la suta. Asta e procedura democratica oriunde in Europa si in lume", a explicat Blaga.

Tensiuni la prezentarea motiunii

Prezentarea motiunii lui Vasile Blaga nu a fost lipsita de tensiuni. La un moment dat, a urcat pe scena si a luat cuvantul primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, unul dintre contestatorii lui Gigi Chiru, presedintele PDL Constanta, si unul dintre sustinatorii Elenei Udrea la functia de presedinte al PDL. Cei prezenti in sala au inceput sa-l huiduie si a fost nevoie de interventia lui Vasile Blaga pentru ca Anghel sa poata vorbi.

"Daca respectati partidul, si stiu ca-l respectati, daca iubiti partidul, si stiu ca-l iubiti, va rog sa acceptati toate parerile", le-a spus Blaga celor din sala.

Nicolae Anghel a anuntat ca o va sustine pe Elena Udrea la presedintia PDL si ca va ramane in partid indiferent cine va castiga alegerile. El a reprosat actualei conduceri a PDL Constanta ca nu mai face parte din Biroul Permanent Judetean, iar lui Vasile Blaga, rezultatele inregistrate la alegeri.

Apoi, presedintele PDL a revenit la microfon si i-a spus primarului de la Castelu ca nu mai este membru in BPJ pentru ca nu a candidat la alegerile desfasurate in urma cu o luna.

"Nu sunteti membru al Biroului, dar de ce nu ati avut curaj sa candidati ? Daca esti asa viteaz, domnule primar, de ce nu ai venit in fata colegilor sa candidezi si daca erai valoros te alegeau", i-a spus Blaga.

Din sala, Anghel a raspuns ca si-a dat demisia de onoare, iar Vasile Blaga i-a replicat ca "numai lasii isi dau demisia cand e greu in partid".

Ulterior, Vasile Blaga a spus: "Poate iti aduci aminte, domnule primar, de ce a ajuns organizatia de la Constanta in halul asta, cine a coordonat-o? De ce nu am avut candidat de primar nici macar cu trei zile inainte, de ce era Palaz (fostul prefect al judetului Constanta - n.red.) candidatul nostru de primar cu trei zile inainte? Poate iti aduci aminte cine v-a coordonat aici. Cine a condus Bucurestiul de l-a nenorocit la 10 la suta?".

El a fost insotit la prezentarea motiunii de Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Andreea Paul si Traian Radu Ungureanu.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Blaga Boc partid, #tensiuni prezentare motiune Blaga, #Blaga PDL partid , #PDL
Comentarii