Blaga: Este regretabil modul cum Trasculescu incerca sa faca rost de bani

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 20:31
1835 citiri
Blaga: Este regretabil modul cum Trasculescu incerca sa faca rost de bani

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca "este regretabil" modul in care Alin Trasculescu incerca sa faca rost de bani pentru campanie, sustinand astfel ca ar fi mai bine ca deputatul sa demisioneze din partid inainte ca Parlamentul sa voteze solicitarea DNA de arestare a acestuia.

"Strangea bani probabil pentru campania lui electorala. Este regretabil modul in care strangea bani de campania lui electorala. De aceea, inca de duminica dimineata, cand am auzit despre acest caz, fiind in Bucuresti, am si dat dispozitie liderului grupului parlamentar sa reuneasca colegii nostri din Camera, ceea ce s-a si intamplat si le-am spus foarte simplu ca daca Procurorul General prin ministrul Justitiei va cere arestarea domniei sale noi vom vota in consecinta 'da' (...)", a spus el intr-o emisiune la Romania Tv.

Fiind intrebat daca aceasta este o practica a partidului de a strange bani pentru campaniile electorale, Blaga a sustinut ca PDL nu a apelat niciodata la astfel de practici.

"Ei stiu foarte clar ca noi ca partid politic nu am apelat niciodata la astfel de practici la nivelul partidului. Ca sunt si astfel de situatii in teritoriu, iata unul este demonstrat si este bine ca este demonstrat pentru ca cel putin asa pare, pentru ca lucrurile trebue sa inceteze din acest punct de vedere. Niciodata, de cand cunosc eu acest partid nu am avut astfel de situatii pana acum, nu am avut (...). Un astfel de caz este bine ca a ajuns in atentia opiniei publice pentru ca altii sa nu mai faca ca el, este foarte bine", a punctat liderul PDL.

Interceptari in dosarul Trasculescu: Trebuie sa mai ies deputat, am nevoie de ajutor

Vasile Blaga a declarat ca ar fi mai bine ca Alin Trasculescu sa demisioneze din PDL inainte ca Parlamentul sa voteze solicitarea DNA de arestare a acestuia.

"Grupul nostru parlamentar va vota cererea Procurorului General transmisa prin ministrul Justitiei. Bine ar fi ca domnul Trasculescu sa isi dea demisia, sa nu mai astepte pana in data de luni. I-am si transmis prin liderul de grup asta. Eu nu am vorbit cu dommnul Trasculescu", a punctat democrat-liberalul.

Presedintele PDL a mai spus ca a propus partidului ca fiecare candidat sa plateasca suma de 3.000 de euro, deoarece asta inseamna o campanie nationala "cat de cat unitara".

"Am propus si partidul a fost de acord o suma de 3.000 de euro, si eu nu sunt ipocrit deloc. Asta insemana campanie nationala cat de cat unitara. Va aduc aminte o propunere a presedintelui cu care eu am fost de acord de acum cativa ani de zile, ca si din acest punct de vedere sa revenim la o anumita normalitate. Atunci ni s-a propus ca campania electorala sa fie finantata atat cat se poate de la buget in functie de numarul de parlamentari si am fi eliminat tot o discutie de genul asta", a conchis Vasile Blaga.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Vasile Blaga Trasculescu, #Vasile Blaga finantare PDL, #Vasile Blaga arestare Trasculescu , #PDL